Connect with us

technokrata

Nem chipgyár épül Győrben

Dotkom

Nem chipgyár épül Győrben

Nem chipgyárat, hanem új üzemcsarnokot építtet a chipbeültető automatákat gyártó Datacon Technology Rt. a Győri Ipari Parkban, ahol a tervek szerint alkatrészeket gyártanak az anyavállalat számára.

A legtöbb hírrel ellentétben nem chipgyár épül a Győri Ipari Parkban. A Datacon Technology Rt. (DC) ugyanis azért építtet új üzemcsarnokot Győr mellett, hogy az Ausztriában lévő chipbeültető automatákhoz alkatrészeket gyártson. A tervek szerint 50 főt foglalkoztat majd az üzem, de az a hír sem igaz, miszerint mindannyian fejlesztőmérnökök lennének.

Gerhard Zeindl, a DC ügyvezető igazgatója elmondta: Győrben eddig is, egy bérelt telephelyen már folyt az összeszerelés és a kedvező tapasztalatok miatt döntöttek a saját tulajdonú telephely létrehozásáról.

A cég egy 15 ezer négyzetméteres telken egy 3200 négyzetméteres épületkomplexumot épít fel, amelynek kétharmadán folyik majd a közvetlen gyártás. A négymillió eurós beruházás a tervek szerint az év végére el is készül, majd megindul a termelés.

Magyarország a cég chipbeültető alkatrészgyártásának bázisa lesz, a speciális gépgyártás központja Németország, míg a fejlesztőbázis változatlanul Ausztriában található.

A Győri Ipari Park munkatársa a Terminalnak elmondta: a Datacon Technology Rt.-vel együtt már több mint harminc cég létesített üzemet a parkban, s a legfrissebb építkezés várhatóan idén már be is fejeződik.

Grit Wesemann, a Datacon Technology Rt. képviseletében a Terminalnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy terveik szerint már novemberben elkészül a csarnok, annak ellenére, hogy az épület alapjait még csak most ássák.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle