Connect with us

technokrata

Önállóan működik tovább a GTS-csoport

Dotkom

Önállóan működik tovább a GTS-csoport

A holland KPNQwest távközlési- és Internet-szolgáltató csődje nem befolyásolja a GTS közép-európai csoport működését, amely a továbbiakban stabil, önálló szolgáltatóként folytatja tevékenységét.

A GTS Central Europe (GTS CE) csoport a közép-európai régió egyik vezető – helyi hozzáférést biztosító – alternatív szolgáltatója. A csoport magába foglalja a magyar GTS-Datanet Távközlési Kft.- t, továbbá a GTS Czech AS, GTS Romania SRL, a lengyel Internet Partners és Pronet Communication SP Z.OO és a GTS Slovakia SRO. leányvállalatokat. A cégcsoporthoz tartozik még a KPNQwest Czechia SRO és a KPNQwest Romania SRL.

Így nem meglepő, hogy a holland KPNQwest távközlési és Internet-szolgáltató fizetésképtelensége nem befolyásolja a GTS működését, ugyanis a közép-európai csoport a továbbiakban stabil, önálló szolgáltatóként folytatja tevékenységét, szilárd, üzemi nyereséges (EBITDA pozitív) vállalati egységként működve.

A csőd bejelentése után a GTS CE minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy a KPNQwest hálózatának részleges fennakadása esetén is, a KPNQwest európai hálózatától különálló hálózaton biztosítsa ügyfeleinek minőségi szolgáltatásait. A GTS CE létrehozott egy teljesen redundáns, a KPNQwest-től független, nemzetközi IP tartalék gerinchálózatot (backup), amely több nemzetközi IP hálózati szolgáltatóval áll kapcsolatban.

A cégcsoport magyar egysége, a GTS-Datanet a jelenleg is működő KPNQwest hálózati kapacitása mellett 2 további, KPNQwest-független STM-1 IP kapacitást helyezett üzembe.

Ráadásul a KPNQwest az elkövetkező néhány napban mindenképpen folytatja tevékenységét, időt hagyva ügyfeleinek a szolgáltató-váltáshoz, emellett a vállalat továbbra is folytatja a tárgyalásokat más távközlési cégekkel, valamint a vagyoneladásával kapcsolatban is egyeztetéseket végez.

Az azonban már biztos, hogy a GTS-Datanetet eladják. Varga Edit, a GTS-Datanet Távközlési Kft. PR menedzsere a Terminalnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a magyar leányvállalat a közép-európai régió egyik legnyereségesebbike, éppen ezért korábban felmerült az önálló értékesítés gondolata, miután azonban eldőlt, hogy a GTS CE a jövőben különálló cégcsoportként működik tovább, az eladást is együtt tervezi a KPNQwest. Varga Edit hozzátette: “Nincs okunk borúlátónak lenni. A magyar cég vonatkozásában a legfontosabb, hogy a még működő KPNQwest kapacitás mellett kiépítettünk 2 újabb tartalék vonalat, így az ügyfeleinket – kinti fennakadás esetén is – ki tudjuk szolgálni.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp