Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD: Hammert a notebookba

Dotkom

AMD: Hammert a notebookba

A korábbinál jóval nagyobb erőket fordít a chipgyártó cég a notebook-piac igényeinek kielégítésére. Ezzel szinkronban bejelentették a noteszgépekbe szánt Hammerek megjelenési idejét is.

130 és 90 nanométeres gyártási eljárással készülő processzorokra alapozott notebookok csoportja fog hamarosan bemutatkozni, közölte az AMD. A cég minden méretben (az ultrakicsitől a normálig) meg kíván jelenni processzoraival.

Martin Booth, az Advanced Micro Devices termékmendzsere szerint cége a piacra kerülő Hammer processzorcsalád egyes tagjaival is képes lesz alternatívát nyújtani a notebook-gyártók számára. Igaz, a menedzser szerint erre a következő év közepéig nem kerül sor.

A notebook szegmensre való figyelem fokozódása elsősorban a kereslet élénkülésével magyarázható, mondta Booth. Az AMD az USA-ban már a vállalati notebook-piac ajtaján kopogtat. Részesedése ugyan még relatíve kicsi (1-2 százalék) ebben a szegmensben, ám az elkövetkező időkben ennek dinamikus növekedését prognosztizálják.

Az ideji év elején kezdtek hódítani az úgynevezett desknote gépek, amelyek lényegében asztali PC-be szánt processzorokkal működő noteszgépek. A desknote-oknak két előnye is van: a konfiguráció olcsóbbá válhatott és a teljesítmény is megnövekedett. Cserébe viszont fel kellett adni a működési idővel szemben támasztott magas követelményeket, mert ezekkel a processzorokkal jócskán megnőtt az összesített erőforrás-igény.

Booth elmondta, hogy a piacon nemsokára megjelenhetnek az ennek a trendnek megfelelő AMD-processzoros noteszgépek. Ennek célja, hogy a notebookok eladását tekintve jóval erősebb Intelt utolérjék teljesítmény tekintetében (ennek prezentálására a Windows Media coder használatával összehasonlító teszteket is végeztek, amelyekben az AMD Athlon XP processzorai bizonyultak jobbnak). Konkrét időpontról azonban egyelőre nincsen információ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés