Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vásárlói nyomában az Elitegroup

Dotkom

Vásárlói nyomában az Elitegroup

Az ESC előzetes számításai 10 százalékos eredménynövekedés sejtetnek. Ha a becslések beigazolódnak, akkor a tajvani vállalat ugrásszerű fejlődésnek örvendhet – de vajon mi a titka?

A vállalat májusi tevékenységét megítélve az Elitegroup Computer Systems (ECS) vezérigazgatója, Johnson Chiang azt nyilatkozta, hogy június végétől erős kereslet-növekedésre számítanak. Egyes tajvani gazdasági lapok úgy vélik, hogy a prognózis elég elhamarkodott, ugyanis a vállalat vezetősége csupán egy csekély növekedéstől bátorodott fel, ami valójában kevésbé számottevő.

Az adatok szerint a cég termékei iránt egy hónap alatt 10 százalékos kereslet-növekedés volt kimutatható. A számok ugyanis azt mutatják, míg áprilisban csupán 4,374 milliárd dollár árbevételt ért el az ECS, addig májusban ez a szám már bőven megközelítette a 4,8 milliárdot.

Johnson Chiang szerint ez leginkább a noteszgépeknek köszönhető, emellett természetesen az alaplap-eladások is nagy hányadát képezik a növekedésnek. Nem véletlenül, hiszen az áprilisi 1,1 milliós eladás után májusban már 1,3 millió darab került értékesítésre.

Azonban az, hogy a notebookok átvették a hatalmat az értékesítés területein, nem csupán véletlen. A haditerv szerint ugyanis a teljes árbevétel 49 százalékos alaplapi hányada tovább csökken, melynek a helyére újabb, ´eladhatóbb´ termékek kerülnek, mint például az úgynevezett ´hordozható asztali számítógép´, amely a DeskNote PC névre hallgat, hiszen a notebookokhoz hasonló külső mellett, zömében asztali PC-kben használatos alkatrészek találhatóak belsejében.

A vállalat legfőbb céljai közé tartozik Kína meghódítása, azonban az elnök szerint ´az Elitegroup Computer Systems bárhova elmegy a vásárlóiért´.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés