Connect with us

technokrata

Tábla PC-t mutat be a Hewlett-Packard

Dotkom

Tábla PC-t mutat be a Hewlett-Packard

Hordozható PC kézírás-felismeréssel.

A hírek szerint a Hewlett-Packard a mai nap folyamán fogja bejelenteni, hogy az év vége felé egy Compaq Evo tábla PC-vel jelenik meg a piacon. Annyit már most is tudni, hogy az eszköz belsejében a Transmeta cég kis áramigényű Crusoe TM5800 processzorának 1 GHz-es órajelen működő változata fog helyet kapni (illetve lehetséges, hogy az eredeti 800 MHz-es chip is alkalmazásra kerül).

Bár a gyártó egyelőre nem ismertette a tábla PC technikai paramétereit, a HP képviselői azt már elárulták, hogy az eszköz egy notebookhoz hasonló, teljesértékű PC lesz. A gyorsabb szövegbevitel érdekében valószínűleg egy billentyűzettel is ellátják majd az eszközt, ám ez lecsatolható lesz. Így utazás közben nem kell feleslegesen cipelni, mivel az érintőkijelző révén a kézírás-felismerés technológia is a felhasználó rendelkezésére fog állni.

A HP tábla PC-jén a Microsoft Windows XP Tablet Edition operációs rendszere fut majd, amelynek béta változata hamarosan elérhető lesz a Windows XP Service Pack 1-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle