Connect with us

technokrata

Két mobilszolgáltatóval is megállapodott a Pantel

Dotkom

Két mobilszolgáltatóval is megállapodott a Pantel

A Pantel Rt. a napokban összekapcsolási szerződést kötött a Pannon GSM-mel és a Westel Mobil Rt-vel is.

Május utolsó napján távbeszélő szolgáltatásra vonatkozó össze-kapcsolási szerződést írt alá a Westel és a PanTel. Ennek eredményeként az összekapcsolás műszaki feltételeinek megvalósulását követően a Westel és PanTel előfizetői egymást közvetlenül elérhetik.

A Westel és a PanTel 2001. decemberében kötötte meg az első hálózati szerződését. Ez a megállapodás tette lehetővé, hogy a két hálózat összekapcsolását követően a PanTel internet protokoll alapú telefonszolgáltatása (VoIP) révén a PanTel VoIP előfizetői hívhassák a Westel előfizetőit. Az új hálózati szerződés a Westel és a PanTel hálózatának hagyományos távbeszélő szolgáltatásra is kiterjedő összekapcsolását jelenti a liberalizált piacon.

Hasonló a helyzet a Pannon GSM-mel is, Magyarország második legnagyobb GSM operátora 2001. szeptemberében kötötte meg az első, akkor internet protokol alapú (VoIP) hálózati szerződését a Pantel. A Pannon GSM-mel a mai napon aláírt szerződés azonban már a hagyományos távbeszélő szolgáltatásra is kiterjed.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp