Connect with us

technokrata

Acer előrejelzés: folyamatosan növekedő notebook piac

Dotkom

Acer előrejelzés: folyamatosan növekedő notebook piac

Az Acer közzétette jövő évre vonatkozó előrejelzéseit, amely szerint a notebook piac az idei szinthez hasonló, további dinamikus fejlődést mutat.

Tajvan egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, az Acer ma közzétette előrejelzését, amely az ipar egészére vonatkozólag kedvező jövőt jósolt. Az Acer szerint a 2003-as eladásai az idei évben várható szintet 20 százalékkal fogják meghaladni (az iparág idei növekedését 10-15 százalékra taksálják, a jövő évről azonban nem áltott konkrét adat napvilágot).

Campbell Kan, az Acer notebook vonalának vezetője a tajvani Computex kiállításon nyilatkozott a Reutersnek. Szerinte a 2001-es visszaesésből már javában kilábalóban van a notebook szegmens, s a következő év az ideihez képest még jobbnak ígérkezik. Kan úgy vélte, cége körülbelül 1,2 millió darab noteszgépet fog értékesíteni 2003 során.

Fontos része ez az Acer üzletének, hiszen a tajvani cég eladásainak 45 százalékát a noteszgépek adják. Ezzel összhangban a vállalat jobban odafigyel a PDA-k piacára is. Már októberben megkezdődhet az új tábla PC-nek, a kétezer dolláros TravelMate 100-nak a szállítása, nyilatkozta Kan. Tervek szerint jövőre a cég bevételének már 5-10 százalékát ez a szegmens fogja adni. Kan szerint kezdetben ezeket az eszközöket a cégek igazgatói és magas rangú beosztottjai fogják használni, hiszen magas áruk egyelőre nem teszi lehetővé széles körben való elterjedésüket.

Hosszabb távon viszont a középrétegekhez is eljut majd, hiszen a megkönnyített adatbevitel (a billentyűzet mellett érintőceruza) és a folyamatosan mérséklődő ár előbb-utóbb kellően vonzóvá teszi majd a számítástechnika ezen részét is a vásárlók számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp