Connect with us

technokrata

A BSA ”Tűzszünet” kampányának első eredményei

Dotkom

A BSA ”Tűzszünet” kampányának első eredményei

Közel egy tucat feljelentés Győr-Moson-Sopron megyében.

A BSA (Business Software Alliance) Magyarország az idei év elején indította el országos, ”Tűzszünet” elnevezésű kampányát.

A kampány megyéről megyére halad, az adott régióban 30 napra tűzszünetet hirdet, időtartalma alatt nem kezdeményez sem büntető, sem egyéb peres eljárást a szervezet. Ez alatt az idő alatt a BSA minden lehetséges segítséget megad a vállalatoknak, hogy rendezzék szoftvereik jogi helyzetét. A 30 nap letelte után viszont a BSA több tucat büntetőfeljelentést tesz gazdasági társaságoknál folyó illegális szoftverhasználat gyanúja esetén.

Május 4-én indult a kampány Győr-Moson-Sopron megyében. A 30 nap türelmi időszak alatt 1300 cég kapott levelet a BSA-tól, amire a szövetség közlése szerint igen pozitívan reagáltak a vállalatok. A BSA a május 5-ig visszajelző vállalatoknak kérésre meghosszabbította a türelmi időszakot. A 30 nap letelte után pedig 11 feljelentést tett. Illegális szoftverfelhasználás gyanúja miatt Győrben összesen 4 vállalatnál, Sopronban pedig 5 cégnél, plusz 2 számítástechnikai viszonteladónál tartottak házkutatást a rendőrség emberei.

További 11 esetben folyik eljárás gazdasági társaságok, ismeretlen személyek által tett bejelentések alapján, illegális szoftverfelhasználás miatt. A kampány második állomása Fejér megye, ahol a türelmi időszak május utolsó napján zárul le, de kérésre június 30-ig meghosszabbítható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin