Connect with us

Egységesítik a Linuxot

Dotkom

Egységesítik a Linuxot

SuSE-Caldera-Conectiva szövetség.

A Caldera International, a Conectiva, a SuSE Linux és a Turbolinux ma bejelentették a UnitedLinux megalapítását.

Ez az új kezdeményezés egységes mederbe tereli a Linux fejlesztéseket és a minőségbiztosítást egy globális, egységes, vállalati alkalmazásra készülő Linux disztribúció formájában. A UnitedLinux a vállalati felhasználókat célozza egy üzletvitelt a középpontba állító Linux disztribúcióval, mely tanúsítványokkal rendelkezik majd hardver és szoftver platformokra egyaránt, jelentősen felgyorsítva így a Linux befogadását a vállalati környezetbe. A megegyezés értelmében, a négy Linux vállalat együttműködik egy közös alapként használható Linux operációs környezet kifejlesztésében, melyet UnitedLinuxnak hívnak.

A négy partner mindegyike értéknövelt termékeket és szolgáltatásokat kínál majd a UnitedLinuxra építve, melyeket a partnerek mindegyike külön értékesít majd, megtartva saját márkanevét. Szinte minden, az információtechnológiában ismert gyártó kifejezte támogatását a UnitedLinux iránt. Ezek közé tartozik az AMD, a Borland Software Corporation, a Computer Associates, a Fujitsu Siemens, a Fujitsu Japan, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a NEC, a Progress Software és az SAP.

A független hardver- és szoftvergyártók jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy minden egyes Linux disztribúcióra tanúsítvánnyal lássák el termékeiket, mely feltétele annak, hogy a felhasználók számára biztosítsák a termék kompatibilitását. A UnitedLinux jelentősen csökkenti majd azon disztribúciók számát, melyekre igény merül fel a szoftverek illetve a hardverek tanúsítvánnyal való ellátása terén, megteremtve így egy ténylegesen szabvány-alapú Linux operációs környezetet.

A UnitedLinux egységes Linux kóddal szolgál az IBM teljes eServer terméksorozatára, az AMD 32 bites és 64 bites, valamint az Intel x86 és Itanium processzorcsaládjára. A UnitedLinux támogatja az LSB-t (Linux Standard Base), Li18nux és a GB18030 szabványokat, lehetővé teszi a telepítést angol, német, francia, olasz, japán, koreai, portugál, magyar, spanyol, egyszerűsített és hagyományos kínai nyelveken.

Továbbá, a UnitedLinux egy kutató-fejlesztő szervezetet is létrehoz, melynek elsődleges célja egy minél teljesebb vállalati Linux kifejlesztése. Konkrétan, a négy vállalat anyagi és egyéb erőforrásokat biztosít a személyreszabott Linux operációs környezetek kialakítására és karbantartására, majd ezeket az új fejlesztések alapjaként közreadja. Amellett, hogy a UnitedLinux elkötelezte magát a Linux platform mind teljesebb vállalati képességei iránt, ezt ugyanabban a szellemben teszi, ahogy a Linux maga hódító útjára indult és töretlenül halad előre.

A mai bejelentés a UnitedLinux alapító tagjairól szól, azonban, mivel a kezdeményezés nyílt, bármelyik Linux vállalat csatlakozhat hozzá. A négy partner jelenleg azt tervezi, hogy minden jelenlegi szervertermékét a 2002. év végéig UnitedLinux alapokra helyezi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom