Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hibás Macromedia Jrun

Dotkom

Biztonsági hibás Macromedia Jrun

Puffer-túlcsordulás okozza a biztonsági rést.

A CERT CA-2002-14 sorszámú közleményben a Macromedia JRun puffer-túlcsordulására hívja fel a figyelmet. Azon Windows NT4 vagy Windows 2000 rendszerek érintettek, amelyek IIS 4 vagy 5-ös verzió mellett használják a Macromedia JRun 3.0 vagy 3.1 változatát.

A Macromedia Jrun, amellyel régebben az Allaire büszkélkedhetett, a J2EE programszerver továbbfejlesztett változata. A beszámoló szerint az ISAPI filter/applikáció puffer-túlcsordulása okozta biztonsági résnek köszönhetően támadhatóvá válik a rendszer, különösen amikor a túlcsordulás a host header field kezelése során történik.

Ilyenkor egy támadóknak elég egy ál-kérést küldeniük az alkalmazás-kiszolgálóhoz, és máris lehetőség nyílik a visszatérési cím átírására, s a továbbiakban egy kis ügyködéssel már rendszer-előjogokat használva futtathatják rosszindulatú kódjaikat.

Két megoldás lehetséges a hiba megszüntetésére: vagy letöltjük a Macromedia által közzétett javítókódot, vagy frissítést végzünk a Macromedia JRun 4 segítségével. További információk, és letöltések a kapcsolódó linkeknél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés