Connect with us

Dotkom

Xbox hackelés

Kezdőknek nem ajánlott…

A hírek szerint megjelent a többek között másol játékok használatát lehetővé tevő mod chip a Microsoft játékkonzoljához is (és állítólag további három másik chip fejlesztése is folyamatban van). Noha az Xtender névre hallgató lapka már elérhető a piacon, nem lehet a kalóz játékok MP3-akhoz hasonló mértékű elterjedésére számítani, mivel a chip beszerelése szakértelmet igényel.

A 80 dolláros Xtender chip segítségével deaktivizálható a Xbox beépített másolásvédelme, továbbá lehetővé válik az adott gépen egyébként nem működő külföldi (például japán és amerikai) Xbox-játékok használata is, ezenkívül saját programok futtatása is megoldható. Mindemellett a mod chip lehetővé teszi bármilyen régiókódú DVD lemez lejátszását, sőt a Macrovision védelmet is kiiktatja.

A lapka beszerelése egy átlagos felhasználóénál nagyobb gyakorlatot igényel. Ehhez ugyanis elsőként szét kell szedni a konzolt, majd a mod chipet tartalmazó kártyát összesen 20 ponton kell összeforrasztani a konzolban található alaplappal.

Azonban az Xbox-játékok másolása nem túl egyszerű feladat, ugyanis ehhez egy körülbelül 12 ezer dolláros DVD-író, vagy pedig egy fejlesztőknek szánt Xbox konzol, és néhány speciális szoftver szükséges. Utóbbi esetben a játékot a konzol Ethernet portján keresztül tudják lementeni a kalózok, majd egy program segítségével DVD-R lemezre írható formátumra alakítják át, amelyet aztán egy átlagos DVD-íróval is fel tudnak égetni a DVD-R/RW lemezre.

Mivel az átlagos otthoni felhasználók valószínűleg nem rendelkeznek sem speciális DVD-íróval, sem pedig fejlesztői Xboxszal, számukra az internetes kalózsite-okon elérhető, DVD-R lemezre írható Xbox játékszoftver ISO-k bizonyulnak kizárólagos (illegális) játékforrásnak. Természetesen a Microsoft már megtette a szükséges jogi lépéseket a mod chipek értékesítésének betiltása érdekében, hasonlóan a Sonyhoz, amelynek szintén nagy harcot kellett vívnia a Playstation2 konzolgépéhez árusított, az Xtenderhez hasonló funkciókat kínáló mod chipek forgalmazása ellen.

Ugyanakkor a következő, bővebb tudású Xbox-os mod chipek a fejlesztők közlése szerint nem csak illegális dolgokra lesznek használhatók, segítségükkel új alkalmazásokat (DiVX, VCD/SVCD videolejátszás, MP3-lejátszás, webböngésző, vagy akár Linux shell telepítése) is elérhetővé tehetnek a Microsoft konzolgépéhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom