Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Xbox hackelés

Kezdőknek nem ajánlott…

A hírek szerint megjelent a többek között másol játékok használatát lehetővé tevő mod chip a Microsoft játékkonzoljához is (és állítólag további három másik chip fejlesztése is folyamatban van). Noha az Xtender névre hallgató lapka már elérhető a piacon, nem lehet a kalóz játékok MP3-akhoz hasonló mértékű elterjedésére számítani, mivel a chip beszerelése szakértelmet igényel.

A 80 dolláros Xtender chip segítségével deaktivizálható a Xbox beépített másolásvédelme, továbbá lehetővé válik az adott gépen egyébként nem működő külföldi (például japán és amerikai) Xbox-játékok használata is, ezenkívül saját programok futtatása is megoldható. Mindemellett a mod chip lehetővé teszi bármilyen régiókódú DVD lemez lejátszását, sőt a Macrovision védelmet is kiiktatja.

A lapka beszerelése egy átlagos felhasználóénál nagyobb gyakorlatot igényel. Ehhez ugyanis elsőként szét kell szedni a konzolt, majd a mod chipet tartalmazó kártyát összesen 20 ponton kell összeforrasztani a konzolban található alaplappal.

Azonban az Xbox-játékok másolása nem túl egyszerű feladat, ugyanis ehhez egy körülbelül 12 ezer dolláros DVD-író, vagy pedig egy fejlesztőknek szánt Xbox konzol, és néhány speciális szoftver szükséges. Utóbbi esetben a játékot a konzol Ethernet portján keresztül tudják lementeni a kalózok, majd egy program segítségével DVD-R lemezre írható formátumra alakítják át, amelyet aztán egy átlagos DVD-íróval is fel tudnak égetni a DVD-R/RW lemezre.

Mivel az átlagos otthoni felhasználók valószínűleg nem rendelkeznek sem speciális DVD-íróval, sem pedig fejlesztői Xboxszal, számukra az internetes kalózsite-okon elérhető, DVD-R lemezre írható Xbox játékszoftver ISO-k bizonyulnak kizárólagos (illegális) játékforrásnak. Természetesen a Microsoft már megtette a szükséges jogi lépéseket a mod chipek értékesítésének betiltása érdekében, hasonlóan a Sonyhoz, amelynek szintén nagy harcot kellett vívnia a Playstation2 konzolgépéhez árusított, az Xtenderhez hasonló funkciókat kínáló mod chipek forgalmazása ellen.

Ugyanakkor a következő, bővebb tudású Xbox-os mod chipek a fejlesztők közlése szerint nem csak illegális dolgokra lesznek használhatók, segítségükkel új alkalmazásokat (DiVX, VCD/SVCD videolejátszás, MP3-lejátszás, webböngésző, vagy akár Linux shell telepítése) is elérhetővé tehetnek a Microsoft konzolgépéhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés