Connect with us

Lehúzza a rolót a világ egyik legnagyobb memóriagyártója?

Dotkom

Lehúzza a rolót a világ egyik legnagyobb memóriagyártója?

Nincs kormány, amely megmenthetné a Hynixot.

Egyre inkább csökken annak a reménye, hogy a Hynix Semiconductor Inc. vezetőségét és részvénytulajdonosait megmenti a dél-koreai államvezetés. Jeon Yun Churl pénzügyminiszter szerint ugyanis a vállalatot be kell zárni, mert elkerülhetetlen összeomlás fenyegeti, és nincs az a kormány, amelyik képes lenne ebbe beavatkozni.

Jeon szerint hatalmas port kavart a Hynix bukásáról szóló híresztelésekkel a koreai média, összefüggésbe hozva a Micron Technology vásárlási szándékával, miszerint a kedvezőtlen helyzet kecsegtető lehet az újratárgyalások szempontjából.

A pénzügyminiszter állásfoglalását a Koreai Gazdasági Fórumon tett beszédében közölte, és átvállalta annak a súlyát, hogy kimondja a végszót a Hynix jövőjével kapcsolatban.

A Koreai Gazdasági Napilap úgy véli, hogy nagy annak az esélye, hogy az idahoi székhelyű Micron újra megpróbálja megvásárolni a kétséges helyzetű Hynixot. Ugyanis egyetlen megoldás van az összeomlás elkerülésének érdekében, az pedig az eladás, mégpedig annak, aki a legtöbbet fizeti a világ legnagyobb memóriagyártói közé tartozó cégért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom