Connect with us

technokrata

A Microsoft fejleszti a Pentagon szoftverét?

Dotkom

A Microsoft fejleszti a Pentagon szoftverét?

Mennyire lesz stabil a nemzetvédelem rendszere?

A Microsoft felettébb erőszakos eszközöket vet be annak érdekében, hogy a Pentagon által eddig használt ingyenesen terjesztett szoftvert a vállalatóriás által fejlesztett rendszerre cseréljék le – állítják egyes katonai források.

Donald Rumsfeld védelmi miniszter már többször is kifejtette aggodalmát, hogy a jelenlegi Védelmi Információs Rendszer nyílt forráskódú szoftver, amely veszélybe sodorhatja a biztonságot, és a szellemi termékeket egyaránt.

Azonban a hónap elején az amerikai Védelmi Minisztérium hivatalosan is közzétette, hogy a nyílt forráskód gyakran sokkal biztonságosabb és olcsóbb alkalmazás, amely ha szükséges, továbbfejleszthető.

A Microsoft szóvivői elismerték, hogy folytak tárgyalások a vállalat és a Pentagon között arról, hogyan képes egymás mellett létezni biztonság és nyílt forráskód.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Pentagonnak szüksége van egy olyan rendszerre, amely jóval nagyobb biztonságot nyújt a nyílt forráskódú Linux operációs rendszernél, csak kérdés, hogy az pont a Windows lesz-e?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom