Connect with us

technokrata

Ingyenes IBM szoftverek

Dotkom

Ingyenes IBM szoftverek

Több milliós támogatás a diákoknak.

[sajtóközlemény] Az IBM Magyarországon is meghirdette nemzetközi felsőoktatási programját, melynek keretében egyetemek, főiskolák számára ingyenesen hozzáférhetővé teszi számos szoftverét.

A WebSphere e-business szoftver platform, a DB2 adatbázis-kezelő, a Lotus irodai alkalmazások és több egyéb fejlesztőeszköz ára kereskedelmi forgalomban megvásárolva többmilliós nagyságrendet érne el. A cég az ilyen módon átadott alkalmazásokhoz rendszeres frissítést és on-line támogatást biztosít. A programokon kívül az IBM térítésmentesen bocsátja rendelkezésre oktatási és képzési anyagait, több dokumentációt, tanulmányt és elektronikus formában elérhető tankönyvet is.

Az IBM Magyarországi Kft. elsőként a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemmel kötött megállapodást, melynek alapján az intézmény hallgatói és oktatói – nem kereskedelmi célokra – ingyenesen használhatják az IBM különféle szoftvereit. A felkínált alkalmazások szabadon futtathatók az intézmény számítógépein, és korlátozás nélkül használhatók fel oktatási, kutatási, tanulási célra.

Mogyorósi János, a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Informatikai Szolgáltató Központ igazgatója elmondta: “A felhasználóra szabott alkalmazások szerepe, és az integrálhatóságukkal szembeni elvárások változóban vannak. A gazdasági, kormányzati szereplők preferenciáiban a technológiai, illetve infrastrukturális szempontok érvényesítése helyett, a tartalom és a használhatóság kerül előtérbe. A Közgáz számára azért fontos, hogy az IBM alkalmazásait az egyetemi oktatási környezetébe beépítse, mert a portál alapú, többrétegű informatikai megoldások, és az üzleti alkalmazások integrált rendszerbe való összefogása, egyre több nagyvállalatnál található meg, és professzionális használatukra való képességet egyre inkább megkövetelik végzett hallgatóinktól. Az informatikában is magas képzettséggel rendelkező, gazdasági szakemberek képzésében jelentkező – piaci igényeket kívánjuk kielégíteni, a szeptemberben induló gazdasági informatikus szak létrehozásával. Az IBM-mel kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy olyan informatikai környezett teremtsünk hallgatóink számára, mellyel majd a végzésük után, a különböző cégeknél találkozhatnak.”

Fóris Zoltán, az IBM Magyarországi Kft. szoftver üzletágának igazgatója közölte: „Az IBM számára ebben a megállapodásban az a fontos, hogy itthon is ingyenesen lesz elérhető a felsőoktatás számára a legkorszerűbb IBM technológia (portálok, adatbázis rendszerek, dokumentumkezelő rendszerek, média archívumok). A felsőoktatásból kikerülő fiatalok munkaerő-piaci értékét nagymértékben növeli, hogy a vezető helyet betöltő IBM szoftver megoldásokat megismerik. Az cég minél több fiatalnak szeretné megadni a lehetőséget, hogy IBM technológiák felhasználásával tanuljon, dolgozzon az egyetemeken és főiskolákon.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök