Connect with us

technokrata

Java Szakértői Központ nyílt Pécsett

Dotkom

Java Szakértői Központ nyílt Pécsett

Egy pécsi szakközépiskolában került sor a Sun első vidéki Java Szakértői Központjának megnyitására.

A Java Központ létrehozásának célja, hogy a világ egyik legelterjedtebb, bárki számára hozzáférhető, nyílt, internetes programozási nyelve elérhető legyen a magyar középoktatásban résztvevő diákok számára is, úgy az alapképzésben, mint attól függetlenül, egyéb képzések keretében.

A Központban a Sun Microsystems húsz darab SunBlade 100 típusú, nagyteljesítményű munkaállomást telepített, amely mintegy tizenötmillió forint értékű adományt jelent az iskola számára. A laboratórium felszerelése a gépeken túl a Sun ingyenes szoftvereit is tartalmazza. A labor mától többezer diák számára kínál állandó képzési és gyakorlási lehetőséget.

A Központ átadásán Komjáti Katalin, a Sun Microsystems Kft. oktatási intézmények üzletágának igazgatója elmondta: „A Zipernowksy Károly Műszaki Szakközépiskolában most átadott Központ egy újabb meghatározó lépés a JAVA Szakértői Központok országos hálózatának kialakításában. A meglévő budapesti Központ mellett, ígéretünknek megfelelően, a mai napon az első vidéki helyszínen is átadtuk regionális laborunkat. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk több más vidéki oktatási intézménnyel is, melyek eredményeképpen még ebben az esztendőben újabb helyszíneken várható JAVA labor létesítése.”

Szederkényi József, a Zipernowksy Károly Műszaki Szakközépiskola igazgatója kiemelte: „Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk lett az első regionális helyszín a JAVA Központok hálózatában. Úgy véljük, hogy a labor nem csak diákjaink, hanem hosszabb távon az egész dél-magyarországi régió számára fog előnyt jelenteni az oktatás területén.”

Mint ismeretes, az egyetemi gyökereiről is jól ismert Sun Microsystems (Sun = Stanford University Network) fennállása óta kiemelt területként kezeli a tudományos, a kutatási és az oktatási szférát, üzletpolitikájának része, hogy e területekről nem feltétlenül kíván profitot realizálni. Magyarországon a Sun az elmúlt két esztendőben évi 50 millió forint értékben adományozott eszközöket és szoftvereket oktatási intézmények számára, továbbá évi 300 millió forint értékben nyújtott támogatást jelentős kedvezmények formájában. Adományok formájában jött létre többek között a BME-n a JAVA Szakértői Központ és az ELTE-n üzemelő labor, valamint a Fazekas Gimnázium internetes laborja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom