Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MP3-letöltés rémálma: vírus a rendszerben!

Dotkom

Az MP3-letöltés rémálma: vírus a rendszerben!

Olyan helyről érkezhet támadás, ahonnan nem is várjuk. Éppen ezért veszélyes, mert könnyedén képes terjedni. Részletek itt…

Megszületett az első féreg, amely a Kazaa nevű, peer-to-peer típusú file-cserélő hálózaton belül terjed. A féreg a Worm.Kazaa.Benjamin nevet kapta.

Következőképp terjed: létrehoz az áldozat számítógép merevlemezén egy könyvtárat, amelyet egyből meg is oszt minden Kazaa-felhasználó számára. Ebben a könyvtárban már természetesen fertőzött állományok találhatók, és amennyiben ezt valaki letölti és megnyitja, már meg is kapta a férget.

Azonkívül, hogy a Benjamin gyorsan pusztítja a szabad merevlemez-területet, mást is csinál: olyan website-okat nyit meg, amelyeken reklámbannerek vannak elhelyezve. A cél természetesen az, hogy az adott weboldalak profitot generáljanak az áldozattá lett számítógépek által.

Nem ez az első eset, hogy egy peer-to-peer hálózat egy ártó kódsorozat terjesztőjévé válik, a Gnutella file-cserélő rendszeren is tapasztalhatók voltak már ilyen esetek. Nem is csoda, hogy ezt a platformot is kihasználják a férgek, ugyanis a legtöbb, ezen hálózatok használatát lehetővé tevő szoftver semmilyen vírusvédelmi szűrővel nincsen felszerelve.

A Kaspersky Anti-Virus adatbázisának frissített változata már képes elbánni a támadóval.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés