Connect with us

technokrata

Hordozható PC-k az Acertől

Dotkom

Hordozható PC-k az Acertől

Az Acer hordozható, ám notebooknak igazából nem minősülő számítógépekkel kíván megjelenni a piacon.

A tajvani komputergyártó a hírek szerint a Quanta céggel közösen hordozható számítógépekkel kívánja meghódítani az európai és a közel-keleti piacot. Az Acer tervei szerint az idei év második felében piacra kerülő modellek használhatóságukat tekintve valahol a noteszgépek és az asztali PC-k között helyezhetők el.

Az Acer ebben az évben az olcsó alaplapokat gyártó Elitegroup Computer Systemsszel (ECS) közösen bemutatott egy úgynevezett ”hordozható asztali számítógépet”, amely a DeskNote PC nevet kapta, és gyakorlatilag notebookokhoz hasonló külsővel rendelkezik, noha zömében asztali PC-kben használatos alkatrészek találhatók meg benne.

Az újabb hordozható gépekben a céghez közeli források szerint az Acer Pentium és Athlon processzorokat kínál majd, a gépek pedig 14-15 colos LCD-vel lesznek felszerelve. Bár a masinák hordozhatók lesznek, igazából nem lesznek alkalmasak arra, hogy tulajdonosaik mindenhová magukkal vigyék őket, azonban a bennük alkalmazott asztali PC-komponensek révén áruk kedvezőbb lesz az igazi noteszgépekénél. Mindenesetre az Acer az új termékkategóriát erőteljesen elkülöníti majd notebook termékvonalától.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom