Connect with us

technokrata

Elöregedett a számítógép? Kuka helyett van már másik megoldás

Dotkom

Elöregedett a számítógép? Kuka helyett van már másik megoldás

Előbb utóbb minden elektronikai eszköz elavul, általában ez először technikailag következik be. Ekkor már senkinek sincsen szüksége rá, ezért ilyenkor a szeméttelepen köt ki az egykor szebb napokat látott eszköz. Egyre többen ismerik fel, hogy ez ellen tenni kell valamit, mint ahogy azt egy, a napokban bekövetkezett eset is mutatja…

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a környezetvédelem nagyon fontos az emberek számára, hiszen a természet tönkretételével saját és embertársaink jövőjét pusztítjuk el. Nemrég mind a PC-iparban, mind a mobiltelefonok tekintetében elindult egy olyan kedvező folyamat, aminek eredményeként a leamortizálódott elektronikai hulladékok okozta környezeti terhelés jócskán mérséklődhet.

A nagy számítógépgyártók is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, a Dell például bejelentette, hogy elindítja PC-újrafeldolgozási programját ügyfelei részére. Bryant Hilton, a cég szóvivőjének elmondása szerint a részleteket pár napon belül a nyilvánosság elé tárják. Minden valószínűség szerint azt a metodikát fogják követni, amit az ilyen esetekben alkalmazni szoktak, tehát a felhasználónak egy csekély összeget kell fizetnie a gyártó részére, amiért az cserébe átveszi az elöregedett alkatrészt vagy komplett számítógépet.

Már korábban is lehetőség nyílt a Dell-PC-tulajdonosok számára elhasznált számítógépeik, vagy egyes részegységeik környezetkímélő eltüntetésére: a 2000 decemberében indult DellExchange program keretein belül eladhatták öreg konfigurációikat, monitorjaikat (függetlenül attól, hogy az milyen márkájú volt), illetve nonprofit szervezeteket támogathattak odaadományozásukkal.

A Dell formálisan csatlakozott a az Egyesült Államokban működő NEPSI-hez (National Electronic Product Stewardship Initiative), amelynek tagjai olyan gyártók, újrafeldolgozással foglalkozó csoportok, kereskedők, kormányzati egységek és környezetvédők, akik azért dolgoznak, hogy az újrahasznosítással, újrafeldolgozással kapcsolatos megoldások minél több ember számára válhassanak elérhetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom