Connect with us

Állami beavatkozás az olcsóbb Internet-hozzáférésért

Dotkom

Állami beavatkozás az olcsóbb Internet-hozzáférésért

Az utóbbi pár hétben, a Matáv döntése nyomán kialakult helyzet miatt az új kormány komolyan kíván foglalkozni az olcsóbb Internet-elérés kialakításával. A konkrét intézkedésekről részletek a hírben.

A Népszabadság Online értesülése szerint Kovács Kálmán, a leendő SZDSZ-es informatikai miniszter úgy véli, hogy az Internet-csatlakozások tekintetében nagyobb állami beavatkozásra és érezhető ármérséklésre van szükség.

Kovács ezt két módon tartja elérhetőnek: az ehhez szükséges eszközök és az Internethez való hozzáférés árának csökkentését kellene megvalósítania az államnak. Mindezt úgy kell véghez vinni, mondta a leendő miniszter, hogy az ország minden lakosa meg tudja fizetni azt a költséget, ami az információhoz való hozzájutáshoz szükséges.

Hozzátette még, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem szolgálja megfelelően a versenyhelyzet kialakulását, ezért ennek felülvizsgálására és módosítására van szükség. Ezek ellenére a jelenlegi Informatikai Kormánybiztosság megszűnik, de Kovács minden jól képzett szakemberre igényt tart.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom