Connect with us

technokrata

Sun: 200 százalékos előny a Unix-piacon

Dotkom

Sun: 200 százalékos előny a Unix-piacon

Egy nemrég készült felmérés szerint a Sun versenytársainak összesített eredményeinél is több Unix-rendszert szállított le az idei év első negyedévében.

A Gartner Dataquest 1Q02 Servers Quarterly című, az Egyesült Államokban végzett felméréséből kiderül, hogy ez az eredmény az elmúlt év hasonló időszakához képest majdnem 17, az előző negyedévhez képest 5 százalékos növekedést jelent.

A jelentés szerint 925 millió dolláros bevételével a Sun több mint 200 százalékos előnnyel vezet legnagyobb versenytársai előtt.

Az öt vezető gyártó közül a Sun Solaris operációs környezetére és az UltraSPARC processzorokra épülő rendszereinek bevétele nőtt a legjelentősebb mértékben az elmúlt évhez képest – egy olyan időszakban, amikor a legtöbb versenytárs rendszer forgalma csökkent.

A UNIX-piac leszállított egységeiből 64, bevételéből pedig 54 százalékot birtokló Sun a szegmens abszolút vezetője. Az elmúlt év hasonló időszakához képest a UNIX-piacon a Sun 6,8 százalékkal növelte leszállított egységeinek számát, míg két legnagyobb vetélytársának forgalma csökkent. A bevételek tekintetében, az egy évvel korábbi adatokhoz képest 3,3 százalékos a növekedés. A Gartner Dataquest az eredményeket a Sun Fire terméksor gyors terjedésének tulajdonítja.

Az alsó kategóriás szerverek szegmensében a Sun a Wintel piacot kezdi fenyegetni: a Sun Fire V880-as rendszerek eladásai majdnem duplájára nőttek az előző negyedévhez képest (mind az eladott darabszám, mind a bevétel tekintetében).

Hasonlóan sikeres a Sun Fire 280R 58 illetve 36 százalékos növekedéssel. A felső kategóriában szintén lenyűgöző eredmények igazolják a vásárlók lelkesedését: a Sun Fire 15K rendszerek eladásai darabszám tekintetében 62-vel, illetve bevétel tekintetében 100 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom