Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három konkurensével kapcsolta össze hálózatát a Matáv

Dotkom

Három konkurensével kapcsolta össze hálózatát a Matáv

A Matáv a mai napon három konkurens telekommunikációs szolgáltatóval kötött összekapcsolási szerződéseket.

A Matáv május 15-én aláírta az eTel Magyarország Kft-vel és a GTS-Datanettel az új jogszabályok alapján megkötendő összekapcsolási szerződéseket. Ennek alapján megkezdődhet a Matáv és az eTel, illetve a GTS-Datanet hálózatainak összekapcsolása, hogy a felek előfizetői elérhessék egymást.

A tárgyalások március végén kezdődtek meg, miután a vonatkozó jogszabályok értelmezésében kompromisszumos megoldás született.

A szerződések alapját a Matáv által a Hírközlési Döntőbizottságnak benyújtott referencia összekapcsolási ajánlat (RIO) tervezet képezte. Mivel a RIO jóváhagyása még nem történt meg, a tervezet alapján elkészült szerződések csak átmeneti jellegűek. A szerződések végleges tartalmának kialakítására a RIO Hírközlési Döntőbizottság általi jóváhagyása után – az esetleges változtatások átvezetésével – kerül majd sor.

A végleges összekapcsolási szerződéseket eredményező módosításkor szükség esetén a felek visszamenőlegesen korrigálják az átmeneti időszakban történt elszámolásokat.

A jelenlegi megoldással a hálózatok összekapcsolásának előkészítése, illetve megvalósítása anélkül kezdődhet meg, hogy a feleknek véglegesen el kellene kötelezniük magukat az összekapcsolási szerződés tartalmát illetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés