Connect with us

A Microsoft leépíti egyik hazai érdekeltségét

Dotkom

A Microsoft leépíti egyik hazai érdekeltségét

Úgy döntöttek Redmondban, hogy az óriáscég részben kivonul Magyarországról…

… legalábbis ami az Xbox-gyártást illeti. A Microsoft és a Flextronics a mai napon bejelentették ugyanis, hogy a konzol gyártására specializálódó gyáregységet szándékoznak üzembe helyezni Kínában. Ezzel párhuzamosan a magyarországi gyártókapacitást áthelyezik Doumenbe, ahol az év folyamán megkezdődik a termelés; egyúttal megerősítették, hogy a Flextronics Guadalajaraban található üzeme változatlanul részt vesz a játékkonzol gyártásában. A két vállalat képviselői egy későbbi időpontban jelentik be annak a harmadik, ázsiai üzemnek a színhelyét, amely a mexikói és kínai üzemek mellett részt vesz az Xbox gyártásában.

A doumeni üzem ideális körülményeket teremt az Xbox gyártásához – nyilatkozta Todd Holmdahl, az Xbox Hardware ügyvezető igazgatója. „Hatalmas gyártókomplexum, rugalmas gyártókapacitással. Ennek köszönhetően jelentősen csökken az Xbox előállítási költsége, amely végső soron a fogyasztóknak kedvez.”

A jelentős költségmegtakarítás abból fakad, hogy a doumeni üzem abban a régióban található, ahol az Xbox egyéb komponenseit is gyártják, így a logisztikai költségterhek jelentős csökkenése, valamint az alacsonyabb fix költségek megfelelő körülményeket teremtenek az Xbox gyártása számára.

A Flextronics széleskörű gyártási szolgáltatásokat kínál doumeni üzemében, mint például fröccsöntést, fémlemezsajtolást, nyomtatott áramkör összeszerelést, valamint a doboz végösszeszerelését és széleskörű tesztelését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom