Connect with us

technokrata

A per, ami balul sült el

Dotkom

A per, ami balul sült el

A technológiai cégek közötti perek teljesen megszokottak, ám az egyik ilyen eljárásnak és viszontpereskedésnek meglepő végeredménye született…

Már korábban hírt adtunk arról, hogy két, az Internet arculatát, annak külcsínét termékeivel jelentősen befolyásoló cég peres eljárásokba kezdett egymás ellen. A Macromedia volt az első áldozat, az Adobe ugyanis szabadalomsértés miatt beperelte a céget, s a pert meg is nyerte (a bíróság 2,8 millió dolláros büntetést rótt ki a Macromedia-ra).

Nem hagyta annyiban a dolgot a Macromedia, ezért még a peres eljárás bíróságon való lezajlása előtt viszontperelte az Adobe-ot. Ebben az ügyben most született döntés, s nem ez utóbbi vállalat szája íze szerint: a bíróság igazat adott a Macromedia-nak, egyúttal 4,9 millió dollár kifizetésére kötelezve az Adobe-ot.

Rob Burgess, a Macromedia vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy most mindkét cég lőtt egy gólt, ezen egyedül a felhasználók vesztettek. Bryan Lamkin, az Adobe-tól szintén nem elégedett a bírói döntéssel, ami nem is csoda, hiszen hiába volt az Adobe a kezdeményező, végül mégis neki kell nagyobb kártérítést fizetni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom