Connect with us

technokrata

A Microsoft csak (?) második

Dotkom

A Microsoft csak (?) második

A Financial Times idén is közzétette cégranglistáját, melyet a tőzsdén jegyzett részvények összértéke alapján számolnak ki. A tavaly még 5. helyen levő Microsoft feljött a második helyre. Melyik cég idén (is) a világ legnagyobb részvényértékű vállalata? Részletek itt.

A Financial Times által közzétett cégranglistán a tavalyi évhez képest nem történt változás az élen: továbbra is a General Electric az első, 372 milliárd dolláros cégértékkel. A második helyen már más a helyzet, a tavaly ezüstérmes Cisco Systems idén visszacsúszott a 20. helyre, míg a tavaly 5. Microsoft idén fellépett a dobogó második fokára (többek között a Windows XP sikeres bevezetésének köszönhetően). A 3. helyen, pozícióját megőrizve továbbra is az Exxon mobil található.

További helyezettek: az Intel a 7., az első nem amerikai cég a 8. helyen álló British Petrol, az Oracle a tavalyi 14. helyről a 46-ra került idén. A mobilkommunikációs cégek nagy része hátrább csúszott a listán, a Vodafone a 8. helyről a 17-re esett vissza, a Nokia a 12-ről a 30-ra, az Alcatel pedig a 67-ről a 249-re.

Nagyot lépett viszont előre a német szoftverkonszern, az SAP: tavaly még a 310. helyet foglalták el a listán, idén viszont feljöttek a 73-ra. Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a teljes lista 1-től az 500. helyezettig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom