Connect with us

technokrata

A család, akinek még a bőre alatt is chip van

Dotkom

A család, akinek még a bőre alatt is chip van

Tegnap a világon először, egy 3 fős amerikai család mindegyik tagja bőre alá egy chip-implantátumot ültettek be. Amerikai szokás szerint a beavatkozást egy TV adó élőben közvetítette. Tudományos előrelépés, vagy első lépés a cyborgok felé?

Tegnap Floridában Jeff és Leslie Jacobs-on, valamint 14 éves fiukon, Dereken műtéti beavatkozást hajtottak végre: bőrük alá egy-egy rizsszem méretű chipet ültettek be. A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezték, melyet egy amerikai TV-állomás élőben közvetített. A chip-eken telefonszámot és orvosi szempontból fontos információkat tároltak. Az apró implantátumokat egy kézben elférő olvasó berendezéssel lehet olvasni.

„A chip által nagyobb biztonságban érezzük magunkat“ – mondta a 46 éves családanya, Leslie Jacobs. Férje már több operáción túlesett, ezért a chiptől gyorsabb és pontosabb orvosi kezelést remélnek.

A gyártó, az Apllied Digital Solutions a terméket VeriChip néven, 200 dolláros áron (körülbelül 53.000 Ft) kívánja forgalomba hozni. Felméréseik alapján nagy az érdeklődés, azonban a beültetett chip jónéhány társadalmi természetű kérdést is felvet: a rajta szereplő adatokat bárki kiolvashatja, aki a megfelelő berendezéssel rendelkezik. Ezzel a személyes adatok védelme sérülhet. Ezen felül a személyes szabadság is korlátozódhat, hiszen a testben hordozott chip mindig képes azonosítani az egyént, akár a saját tudta nélkül is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom