Connect with us

Javuló európai Xbox-eladások

Dotkom

Javuló európai Xbox-eladások

A Microsoft közlése szerint az Xbox konzol európai piaci árának csökkentését követő első héten jelentősen javultak a termék eladásai.

Mint ismeretes, a Microsoft az Xbox harmatgyenge európai szereplésének hatására, április 26-tól, vagyis a konkurens Nintendo GameCube konzol megjelenése előtt néhány nappal jelentősen, 479 euróról 299 euróra százalékkal csökkentette a játékonzoljának árát.

A Microsoft közleményéből kiderül, hogy a konzol az árcsökkentés óta méltó ellenfelévé vált a kontinensen közel másfél éve piacon lévő Sony Playstationnek. A szoftveróriás adatai szerint az Xbox eladások 49 százalékát volt képes megkaparintani az Egyesült Királyságban, 46 százalékot Franciaországban, 55 százalékot pedig Németországban. A gyártó egyébként kárpótolni fogja azokat az Xbox-tulajdonosokat, akik még a teljes áron vásárolták meg a terméket, méghozzá állítólag két ingyenes játékot, és egy ingyenes kontrollert fog felajánlani nekik.

Európában a Microsoft konzoljához 40-féle játék vásárolható meg, de a kínálat karácsonyig a tervek szerint 150 darabosra fog bővülni. Bár az Xbox jobb grafikai képességekkel bír a legnagyobb konkurensének számító Playstation 2-nél, továbbá saját merevlemezt és szélessávú internethozzáférés használatához szükséges adaptert is tartalmaz, a Playstation 2-höz viszont többfajta játék érhető el, ugyanis képes kezelni az előd Playstationnel használatos lemezeket is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom