Connect with us

technokrata

Viszlát Jornada, jön a HP iPAQ!

Dotkom

Viszlát Jornada, jön a HP iPAQ!

A HP és a Compaq cégek összeolvadásának következtében egyes termékeket kivonnak a piacról (például a Jornada kéziszámítógépeket), mások pedig új nevet kapnak majd.

A hírek szerint a HP az idei év során megszünteti Jornada kéziszámítógép-termékvonalát, melynek helyére a Compaq iPAQ tenyérgépek kerülnek, immár HP iPAQ Pocket PC néven (még idén kivonják az iPAQ 3100, 3600, és 3700-as sorozatait is, csupán a 3800-as modellek maradnak forgalomban). Egyes hírek szerint a sokak által várt Jornada 570-es modell nem is fog kereskedelmi forgalomba kerülni, míg a 720-as modell új márkanéven (HP iPAQ) lesz megvásárolható. Az új vállalat HP márkanéven értékesíti majd az iPAQ Blackberry nevű mobil e-mailezést lehetővé tevő eszközt.

A fogyasztói piacra szánt asztali PC-k és notebookok közül mind a Compaq Presario, mind pedig a HP Pavilion modellek árusítását folytatni fogják (egyes országokban a kettő közül csak az egyiket), de egyelőre még nem született döntés a Compaq Evo márkájának sorsáról.

Az üzleti piacra szánt gépek esetében a Compaq termékei fognak dominálni, noha a HP Omnibook noteszgépek az év végéig forgalomban maradnak. Míg a Vectra PC-ket fokozatosan kivonják a piacról, a HP e-PC termékeit továbbra is kínálni fogják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom