Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM: ha katasztrófa történt, itt a megoldás!

Dotkom

IBM: ha katasztrófa történt, itt a megoldás!

Összeomlott rendszerek, megsérült adatok és alkalmazások – helyreállításuk hosszadalmas és körülményes volt. Egészen mostanáig, mától azonban mindez akár 20 percre is lecsökkenhet.

A Kék Óriás új szolgáltatással kíván előrukkolni, melynek igénybevételével egy katasztrófa esetén lehetőség nyílik visszaállítani a megsérült rendszert eredeti állapotába, azaz gyorsan újra működésre bírni. A mai napra tervezett bejelentés elsősorban üzleti szolgáltatásokkal foglalkozó, kereskedelmi és szállítási cégeket céloz meg.

Többről van szó, mint egyszerű adatmentés – a számítógépen levő alkalmazások visszaállítása is beletartozik az IBM feladatkörébe, amennyiben igénybe veszi valaki a szolgáltatást, közölte Roger Schwanhausser, a cég Globális Szolgáltatások tárolórendszerekkel foglalkozó részlegének igazgatója.

Különösen nagy keletje van az ilyen típusú szolgáltatásoknak a szeptember 11-én történtek óta, mondta Schwanhausser. Véleménye szerint az adatok visszaállítása csak fél munkának tekinthető, hiszen ha megvan minden információ, de nincsen mivel feldolgozni, akkor gyakorlatilag nem sokkal van előrébb a bajba jutott cég.

Tervek szerint a legfőbb operációs rendszerekkel (és alkalmazásokkal) együtt fognak majd dolgozni: Windows NT, AIX, Solaris és egyéb Unix típusokat egyaránt kezelnek majd (az igazgató azt nem tudta megmondani, hogy a Linuxszal mi lesz).

A részlegnél bizakodóak a teljesítményt illetően, a tervezett bejelentésben helyet kapott az az információ is, hogy a korábbi 48 órás helyreállítási idő lecsökkenhet akár 20 percre is (ez köszönhető annak is, hogy az IBM 100 dolgozóját rendeli majd ehhez a csoporthoz).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés