Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döntés előtt: megszűnő hardverszériák

Dotkom

Döntés előtt: megszűnő hardverszériák

A HP-Compaq egyesülés eljutott abba a szakaszába, hogy a vezetőknek komolyan át kell gondolniuk, mely termékvonalak maradjanak meg, és melyek lesznek azok, amelyekkel a vásárló már nem sokáig találkozhat.

A HP-nél úgy döntöttek, mind a Compaq, mind a HP PC szériáit tovább folytatják. Ez utóbbi cég Pavilion modelljei a társult gyártó Presario számítógépeivel együtt továbbra is a felhasználók rendelkezésére fog állni. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a két sorozat milyen mértékben lesz összehangolva árban, felépítettségben, csak annyi: a két márka a fúzió után is tovább él.

Mindez megfontolt stratégia része: a HP a két cég legnépszerűbb termékkategóriáit megtartja, a kevésbé keresetteket pedig összeolvasztja (például a Compaq ProLiant családot a magáévá teszi a HP, így a továbbiakban ezen a néven fognak futni az Intel-alapú szerverek). Az egyszerűsödésnek a vásárlók könnyebb választási lehetőségein túl megvan az az előnye is, hogy az adminisztrációs és gyártási költségek is mérsékelhetők.

Ugyanakkor hátránya is van: a márkanevek egyesítéséből a konkurencia profitálhat, hiszen így az olyan hardvergyártók, mint a Sony, a Dell vagy a Toshiba több számítógépet tudnak majd eladni. Éppen ezért még korántsem tiszta, hogy melyik vonalak egyszerűsödnek és melyek maradnak meg eredeti márkanevükkel. Mindazonáltal a HP-nál kijelentették, hogy a Compaq márkák zöme nem fog csak úgy beolvadni az egyesült cégbe, alaposan megvizsgálnak minden egyes sorozatot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés