Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft megvásárolja a Navisiont

Dotkom

A Microsoft megvásárolja a Navisiont

A Microsoft Corporation a mai napon bejelentette, hogy megvásárolja a dán Navision céget, amely az integrált üzletiszoftver megoldások egyik vezető szállítója.

[sajtóközlemény] A Navision Microsoft Great Plains-hez történő integrációjával mind földrajzi értelemben, mind a termékek vonatkozásában megteremtődik annak a lehetősége, hogy a Microsoft még teljesebb, összekapcsolt .NET üzleti megoldásokat szállíthasson a kis- és közepes vállalatok számára.

A tranzakció részvény- és készpénzes felvásárlás formájában realizálódik, a részvényeseknek felkínált 300 dán koronás (részvényenkénti) ajánlat alapján. A tranzakció értéke hozzávetőleg 1,3 milliárd dollár (1,4 milliárd euró, 10,8 milliárd dán korona).

„Azonos víziónk, termékajánlataink és üzleti stratégiánk jelentős üzleti előnyt jelentenek a kis-és közepes vállalatoknak, egyúttal hatalmas növekedési potenciált ígérnek a Microsoft számára.” – jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója.

„E vállalatok körében rengeteg üzleti folyamat még nem aknázza ki teljes mértékben a technológia által nyújtott üzleti lehetőségeket. A Microsoft és a Navision elkötelezett a tekintetben, hogy ennek a nagyon is fontos és hatalmas piaci szegmensnek a partnerek révén hatékony üzleti megoldásokat kínáljon. Ezáltal a kis- és közepes vállalkozások versenyképesebbé, eredményesebbé, termelékenyebbé válhatnak” – tette hozzá Ballmer.

A Navision számára az egyesülés logikus lépésnek tekinthető, hiszen a vállalat elkötelezte magát a kis- és közepes vállalatok irányában, a számukra optimalizált termékek és üzletiszoftver megoldások fejlesztése révén, lehetővé téve e vállalatok növekedését. Az egyesüléssel, azonos technológiai alapok mellett, a megoldások jóval szélesebb köre válik elérhetővé a kis- és közepes vállalati szféra számára. Így a Navision termékeibe és megoldásaiba eddig befektetett tőke jócskán megtérül.

Mihelyt lezárul az akvizíció, a Navision a Microsoft Great Plains Solutions divíziójába integrálódik. A cég Vedbaekben (Dánia) található központja a Microsoft Business Solutions EMEA fejlesztési és operatív központjává válik, így a Microsoft legnagyobb termékfejlesztési centruma lesz az Egyesült Államokban található központ után.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés