Connect with us

technokrata

A Microsoft megvásárolja a Navisiont

Dotkom

A Microsoft megvásárolja a Navisiont

A Microsoft Corporation a mai napon bejelentette, hogy megvásárolja a dán Navision céget, amely az integrált üzletiszoftver megoldások egyik vezető szállítója.

[sajtóközlemény] A Navision Microsoft Great Plains-hez történő integrációjával mind földrajzi értelemben, mind a termékek vonatkozásában megteremtődik annak a lehetősége, hogy a Microsoft még teljesebb, összekapcsolt .NET üzleti megoldásokat szállíthasson a kis- és közepes vállalatok számára.

A tranzakció részvény- és készpénzes felvásárlás formájában realizálódik, a részvényeseknek felkínált 300 dán koronás (részvényenkénti) ajánlat alapján. A tranzakció értéke hozzávetőleg 1,3 milliárd dollár (1,4 milliárd euró, 10,8 milliárd dán korona).

„Azonos víziónk, termékajánlataink és üzleti stratégiánk jelentős üzleti előnyt jelentenek a kis-és közepes vállalatoknak, egyúttal hatalmas növekedési potenciált ígérnek a Microsoft számára.” – jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója.

„E vállalatok körében rengeteg üzleti folyamat még nem aknázza ki teljes mértékben a technológia által nyújtott üzleti lehetőségeket. A Microsoft és a Navision elkötelezett a tekintetben, hogy ennek a nagyon is fontos és hatalmas piaci szegmensnek a partnerek révén hatékony üzleti megoldásokat kínáljon. Ezáltal a kis- és közepes vállalkozások versenyképesebbé, eredményesebbé, termelékenyebbé válhatnak” – tette hozzá Ballmer.

A Navision számára az egyesülés logikus lépésnek tekinthető, hiszen a vállalat elkötelezte magát a kis- és közepes vállalatok irányában, a számukra optimalizált termékek és üzletiszoftver megoldások fejlesztése révén, lehetővé téve e vállalatok növekedését. Az egyesüléssel, azonos technológiai alapok mellett, a megoldások jóval szélesebb köre válik elérhetővé a kis- és közepes vállalati szféra számára. Így a Navision termékeibe és megoldásaiba eddig befektetett tőke jócskán megtérül.

Mihelyt lezárul az akvizíció, a Navision a Microsoft Great Plains Solutions divíziójába integrálódik. A cég Vedbaekben (Dánia) található központja a Microsoft Business Solutions EMEA fejlesztési és operatív központjává válik, így a Microsoft legnagyobb termékfejlesztési centruma lesz az Egyesült Államokban található központ után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom