Connect with us

Oracle kezeli az adó- és pénzügyeket

Dotkom

Oracle kezeli az adó- és pénzügyeket

Nincs annál rosszabb, mint amikor egy becsületes adófizető súlyos bírságot és fizetési felszólítást tartalmazó levelet talál postaládájában. A hibáért az elavult rendszer okolható…

Sokan szembesültek már az adóhatóság jelenlegi adatkezelő rendszerének kisebb-nagyobb hibáival, amelyek sokszor rengeteg utánjárással és drága percek (órák) elvesztésével jártak.

Azonban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) – folytatva megyei igazgatóságai informatikai rendszereinek korszerűsítését – az elavult DSM adatbázis-kezelőit lecseréli, s átáll az Oracle adatbázis-kezelők használatára – közel 170 millió forintért.

Hogy miért pont Oracle? A közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást az informatikai projekt Oracle szakértői támogatására az Oracle Hungary Kft. nyerte el. A tárgyalásos procedúrát az indokolta, hogy a 2000-ben megkezdett adatbázis fejlesztése az Oracle kizárólagos joga.

Így, a várhatóan stabil és megbízható rendszernek köszönhetően, eltűnnek életünkből a tévedésből kiszabott bírságok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom