Connect with us

technokrata

Biztos védelem PocketPC-n

Dotkom

Biztos védelem PocketPC-n

Egy új német szoftvernek köszönhetően 100.000-szer nagyobb biztonságban tudhatjuk adatainkat, mint jelszóval történő védelem esetén.

A német SFR GmbH Visual Key nevű programjának köszönhetően most már a PocketPC-n tárolt adatainkat is nagyobb biztonságban tudhatjuk.

A hagyományos jelszavas eljárásnál mintegy 100.000-szer biztonságosabb képes védelem használatához a felhasználónak először egy képet kell kiválasztania. Ezután a PocketPC-hez mellékelt toll segítségével a kép néhány pontját kell megérintenie. A pontok helyzete, valamint az érintések sorrendje is fontos a helyes azonosításhoz. A legjobb olyan képet választani, melyen több kontrasztos pont, több szín esetleg ábra található. A jelszó a kép megérintett részeinek az érintés sorrendjével megtoldott kombinációjából adódik.

Egy 4 szóból álló hagyományos jelszó beírására körülbelül 10.000 lehetőség van, míg egy képen 4 pont megfelelő sorrendben történő kiválasztására több mint 1 milliárd. Ezáltal a módszer a hagyományos jelszavas védelemnél jóval biztonságosabb, feltörése jóval nehezebb.

A készítők szerint az így tárolt jelszavak megjegyzése nem nehezebb szavak megjegyzésénél, sőt, állítólag még az asszociációs készséget is fejleszti.

A Visual Key nevű program Windows CE 3.0 és ennél újabb operációs rendszereken fut, mind MIPS, mind ARM típusú processzorokkal kompatibilis. Az alkalmazás ára 29 euró – körülbelül 7.000 Ft.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom