Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: a harc elsősorban már nem is a felhasználókért folyik?

Dotkom

Microsoft: a harc elsősorban már nem is a felhasználókért folyik?

Egy adott szoftverkörnyezet népszerűségét kétféleképpen lehet növelni, például a felhasználókat rá kell venni, hogy ezt a terméket használják. A másik, sokkal ravaszabb megoldás, ha a programozókat csábítjuk át az új platformra, így az új alkalmazások döntő része ebben a környezetben lesz működőképes, vagyis a felhasználó kénytelen lesz a mi szoftvereinket alkalmazni…

A Microsoft .Net webszolgáltatásának fontos tényezője a redmondi cég java-szerű programnyelve, a C#, így nem csoda, ha a cég igyekszik minél jobban elterjeszteni használatát a programozók között. Az észak-amerikai fejlesztők 12 százaléka használja már ezt a platformot (hat hónappal ezelőtt ez az érték még csak 7 százalék volt), derült ki az Evans Data piackutató cég elemzéséből. Előrejelzések szerint a használat a következő év során megduplázódik majd, azaz az összes programozó majdnem negyede fogja alkalmazni a C#-t.

800 fős minta alapján állítja az Evans Data, hogy a legtöbb fejlesztő egyelőre csak kóstolgatja a nyelv lehetőségeit, zömük a munkájuk csak kevesebb mint 20 százalékát végzik C#-ben. Ez talán annak is köszönhető, hogy a programnyelv nem egy régebbi platform lecserélésére született. Leginkább a Microsoft Visual Basic használói illetve az Extensible Markup Language (XML) nyelvvel foglalkozók között népszerűsödik a C#, míg a Java fejlesztők egyáltalán nem rajonganak az új programnyelvért.

A rivális Sun technológiái ellen indította a Microsoft a harcot, ennek egyik eszköze a C#. Igaz, a többi Java támogató cég (Oracle, IBM, BEA Systems) is meg fogja érezni, ha a redmondi gigász el tudja hódítani a programozók egy jelentős részét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés