Connect with us

technokrata

Lehet, hogy veszélyben van – tud róla?

Dotkom

Lehet, hogy veszélyben van – tud róla?

A veszélyt a Macromedia Flash 6 egyik javított változatának hibája jelenti. Azonban még nem érdemes fellélegezni, ugyanis a legtöbben a Windows-zal együtt ezt a verziót telepítettük…

Azok a rendszerek – s így a legtöbb Windows felhasználó – rendelkeznek biztonsági réssel, amelyek a Flash Activex OCX 6-os verzió, 23. átdolgozott változatát használják, ráadásul az sem biztos, hogy a régebbi verziók is teljeséggel biztonságosak.

A sebezhetőségre akkor akadtak rá az eEye Digital Security cég alkalmazottai, amikor szabályszerű szörfözés alatti metódusokat vizsgáltak, és nagyon gyanús lett számukra a Flash.ocx elnevezésű ActiveX-vezérlő, melynek hibája puffer-túlcsordulást okozhat – innentől kezdve pedig a HTML alapú e-mail klienseken vagy weboldalakon keresztül bárki behatolhat a gyanútlan felhasználó számítógépére.

A hibára a Macromedia is rátalált, és szinte azonnal elérhetővé tette javított lejátszóját is, függetlenül az eEye Digital által nyilvánosságra hozott figyelmeztető felhívásától. S annak ellenére, hogy a szóvivő szerint nem sokakat érint a probléma, a biztonsági cég úgy véli, hogy számtalan felhasználó érintve van – és ezzel együtt veszélyben is, csak sokan nem tudnak róla, mint ahogy arról sem, hogy a Macromedia Flash 6 melyik revízióját használják.

További információk és letöltés a kapcsolódó linkeknél.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom