Connect with us

technokrata

3D-s megjelenítés: az Nvidia elveszti első helyét?

Dotkom

3D-s megjelenítés: az Nvidia elveszti első helyét?

Quake III, Medal of Honor, Half Life – a sor sokáig folytatható még. A háromdimenziós játékok erőforrásigényeit legtöbbünk számítógépében jelenleg az Nvidia kártyái elégítik ki, a helyzet azonban változhat…

A videokártyákhoz gyártott grafikus processzorairól híres cég, az ATI első embere úgy nyilatkozott, hogy 2003-ra alaposan meg fogják szorongatni az Nvidia-t. David Orton, a cég elnöke nagy önbizalomról tett tanúságot, amikor kijelentette: őszre a távol-keleti vállalatot másodrendű pozícióba rendelik, már ami az egymással konkuráló termékek teljesítményét illeti. Úgy látszik nagyon bíznak az R300-asban.

Felül kívánják múlni az Nvidia következő, egyelőre még nem tudni, milyen névre is keresztelt videokártyáját (a „GeFroce 5”-öt). Ennek megvalósításában nagyban számítanak az idei év negyedik negyedére bejelenteni tervezett R300-as chipre. Orton elárulta a cég jelenlegi mottóját is: crush the force (utalva az Nvidia grafikus kártyáira), ami szabad fordításban körülbelül ennyit tesz: zúzd össze az erőt.

Tovább fokozzák a tempót, ugyanis a még idén megjelenő új chip után 2003-ra elkészülhetnek az R400-as (és ha minden jól megy, az R500-as) chipekre épülő videokártyák. Ezek azonban főként a csúcskategóriás számítógépekbe kerülnek, tehát valószínű, hogy az áruk is ezt fogja tükrözni (notebookba való verziói is elérhetők lesznek majd, ám ezek megjelenéséről még hozzávetőleges időpont sincs).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek