Connect with us

technokrata

3D-s megjelenítés: az Nvidia elveszti első helyét?

Dotkom

3D-s megjelenítés: az Nvidia elveszti első helyét?

Quake III, Medal of Honor, Half Life – a sor sokáig folytatható még. A háromdimenziós játékok erőforrásigényeit legtöbbünk számítógépében jelenleg az Nvidia kártyái elégítik ki, a helyzet azonban változhat…

A videokártyákhoz gyártott grafikus processzorairól híres cég, az ATI első embere úgy nyilatkozott, hogy 2003-ra alaposan meg fogják szorongatni az Nvidia-t. David Orton, a cég elnöke nagy önbizalomról tett tanúságot, amikor kijelentette: őszre a távol-keleti vállalatot másodrendű pozícióba rendelik, már ami az egymással konkuráló termékek teljesítményét illeti. Úgy látszik nagyon bíznak az R300-asban.

Felül kívánják múlni az Nvidia következő, egyelőre még nem tudni, milyen névre is keresztelt videokártyáját (a „GeFroce 5”-öt). Ennek megvalósításában nagyban számítanak az idei év negyedik negyedére bejelenteni tervezett R300-as chipre. Orton elárulta a cég jelenlegi mottóját is: crush the force (utalva az Nvidia grafikus kártyáira), ami szabad fordításban körülbelül ennyit tesz: zúzd össze az erőt.

Tovább fokozzák a tempót, ugyanis a még idén megjelenő új chip után 2003-ra elkészülhetnek az R400-as (és ha minden jól megy, az R500-as) chipekre épülő videokártyák. Ezek azonban főként a csúcskategóriás számítógépekbe kerülnek, tehát valószínű, hogy az áruk is ezt fogja tükrözni (notebookba való verziói is elérhetők lesznek majd, ám ezek megjelenéséről még hozzávetőleges időpont sincs).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom