Connect with us

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája: döntés született

Dotkom

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája: döntés született

Döntés született egy olyan perben, amely két, az Internet webes felületének kialakításáért nagyban felelős cég között zajlott. Ennek ellenére még nem ér véget a háború, sőt, most kezdődik csak igazán.

Két nappal ezelőtt hírt adtunk arról, hogy az Adobe és a Macromedia jogi képviselői a bíróságon találkoztak egymással. Az Adobe ugyanis 2000 augusztusában beperelte a Macromedia-t, annak Flash Web animációs eszközét használva ürügyként (a szóban forgó alkalmazás felhasználói felülete adott okot a jogi lépésekre).

Az Egyesült Államok Delaware-beli kerületi bírósága most igazat adott az Adobe ügyvédeinek és elismerte, hogy a Macromedia ezzel kárt okozott a cégnek, egyúttal 2,8 millió dolláros kártérítésre kötelezte ez utóbbi vállalatot. Az Adobe azt is elvárja a bíróságtól, hogy tiltassa be a Macromedia szabadalomsértő termékének további árusítását.

Nem kell félteni egyik céget sem: a Macromedia az ellene irányuló jogi támadásra egy ellenperrel válaszolt, amely az Adobe Photoshop alkalmazását és GoLive webdesing szoftverét tartja szabadalomsértőnek (ebben a perben egyelőre nem született döntés).

A Macromedia képviseletében a cég vezérigazgatója, Rob Brugess nyilatkozott, melyben sajnálkozását fejezte ki aziránt, hogy az Adobe ezen a téren kíván versenyezni, és közölte, nem adják fel a harcot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom