Connect with us

Hirdetés

technokrata

3 év börtönre ítélt cracker

Dotkom

3 év börtönre ítélt cracker

Nagy jelentőségű ítélet született egy olyan peres eljárásban, aminek alanya egy programok védelmét kicselező amerikai ember. Az ítéletnek köszönhetően talán megváltozhat az online illegális másolgatás terén eddig kialakult állapot.

Csütörtökön háromévnyi börtönbüntetésre ítélték a DrinkOrDie nevű crackercsapat egyik vezéregyéniségét. A 35 éves Barry Erickson, aki korábban a Symantec egyik mérnöke volt, 33 hónapos börtönbüntetés elé néz. Erickson a cég technológiáját a DrinkOrDie tagjaként a csoport rendelkezésére bocsátotta, ennek köszönhetően azt a copyright védelmek eltávolítása után máris széles körben terjeszthették az Interneten.

Az államot képviselő ügyész a döntést a cybervilág megregulázásának irányába tett lépésként üdvözölte, mondván, hogy a valós élet törvényeit be kell tartani az Internet virtuális közösségeiben is. Emellett a biztonságos üzletmenetet is elősegíti, ha csökken a kalózkodás mértéke – mondta Paul J. McNulty.

A DrinkOrDie csapat tagjai egyébként fizikailag nem is nagyon ismerték egymást, minden kommunikációt az Interneten bonyolítottak, többnyire álnéven és titkos IRC-csatornákon üzengetve. Éppen ezért nagyon nehéz volt eredményt elérni a csapat „munkásságának” megszüntetése érdekében. A horogra akadt Erickson egyébként elismerte, hogy tevékenységének köszönhetően 2,5 és 5 millió dollár közötti vagyoni hátrányt okozott az általa célkeresztbe vett szoftverek fejlesztőnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés