Connect with us

Személyi változások a Synergonnál

Dotkom

Személyi változások a Synergonnál

Megtartotta közgyűlését a Synergon.

A Synergon Informatika Rt. április 30-ai közgyűlésén elfogadta Igazgatóságának saját tevékenységéről, valamint a Synergon Informatika Rt. és a Synergon Csoport 2001-es tevékenységéről szóló beszámolóját, a mérleget és a Független Könyvvizsgálói Jelentést. A Közgyűlés továbbá megválasztotta az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjait. Az Igazgatóság új tagjává Bojár Gábort, a Graphisoft elnökét választotta.

Bojár Gábor (53), a Graphisoft elnöke és társalapítója (1982). Vezetése alatt a Graphisoft nem csak az egyik legsikeresebb kelet-európai multinacionális szoftverfejlesztő cége lett, hanem az egyik legnagyobb AEC CAD vállalkozás a világon, a személyi számítógépek tekintetében. Bojár és vállalkozása számos ágazati díjat nyert. Többek között a The Wall Street Journal 1998-ben az első 10 közép-európai menedzsere közé választotta őt, meghívást kapott a World Economic Forum éves találkozójára Davosba, ahol 2000-ben a vállalat elnyerte a Technology Pioneer Award-ot. Bojár többször volt meghívott előadó a A/E/C Systems´ Industry Leaders Keynote Session-on.

A Társaság 2001 évi, a magyar számviteli szabályok szerint készült éves beszámolója alapján 10.828.053.000 Ft mérlegfőösszeg mellett a mérleg szerinti eredménye mínusz 610.349.000 Ft. A Társaság a 2001 év után osztalékot nem fizet, a fenti veszteséget a Közgyűlés 5 évre elhatárolni rendeli. A Synergon Csoport 2001 évi, a magyar számviteli szabályok szerint konszolidált éves beszámolója alapján 14.146.960.000 Ft mérleg főösszeg mellett a mérleg szerinti eredménye mínusz 547.251.000 Ft. A Synergon Csoport 2001 évi, az IAS nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált éves beszámolója alapján 14.138.845.000 Ft. mérleg főösszeg mellett a mérleg szerinti eredménye mínusz 504.169.000 Ft.

A Közgyűlés elfogadta a Társaság Alapszabályában szükségszerűen végrehajtandó változtatásokat és új, egységes szerkezetű Alapszabályt fogadott el, mely a Budapesti Értéktőzsde Bevezetési és Forgalombantartási Szabályzatának rendelkezéseit is figyelembe veszi.

A Közgyűlés a 2003-as naptári évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legkésőbb 2004. április 30-ig az Igazgatóság tagjává választotta Barta Árpádot, Bojár Gábort, Czakó Ferencet, Oláh Lászlót, dr. Szalay Sándort és Szalóczy Zsoltot.

A Közgyűlés a 2003-as naptári évet lezáró rendes közgyűlés időpontjáig, de legkésőbb 2004. április 30-ig a Felügyelő Bizottság tagjává megválasztotta Balogh Ágnest, dr. Jeszenszky Miklóst, Magyar Norbertet, Kuller Józsefet, Kerék Csabát és Szalma Lászlót.

A Közgyűlés elhatározta a Társaság mindenkori jegyzett tőkéjének 5 százalékáig terjedő mennyiségű saját részvény megvásárlását a mindenkori tőzsdei áron, és a mindenkori ezen mértékig felhatalmazta az Igazgatóságot a részvényvásárlás végrehajtására.

A közgyűlés jóváhagyta az 1999-ben kibocsátott „Menedzsment Kötvényprogram” egyes feltételeiben történő módosításokat is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom