Connect with us

technokrata

Börtönbüntetésre ítélték a Melissa vírus készítőjét

Dotkom

Börtönbüntetésre ítélték a Melissa vírus készítőjét

A Melissa vírus készítőjének 20 hónapot kell börtönben töltenie, ezen felül jelentős összegű büntetés kifizetésére is kötelezte a bíróság.

David L. Smith még 1999-ben, nem sokkal az általa írt Melissa vírus megjelenése után került a rendőrség kezére. Letartóztatását követően Smith beismerő vallomást tett, és elismerte azt is, hogy kártékony programjával 80 millió dolláros kárt okozott. Mint ismeretes, a Melissa az első olyan vírusok egyike volt, amelyek e-mailben terjesztették önmagukat, ráadásul egy-egy ismerőstől érkező üzenetnek álcázta magát. Ha egy Microsoft Outlook levelezőt futtató felhasználó megnyitotta a Melissa vírust tartalmazó csatolt állományt, az a címlistából kiszedett 50 e-mail címre továbbította magát, e tevékenységével pedig számtalan vállalati levelezőrendszert fektetett két vállra.

David L. Smith-t a bíróság a tegnapi napon 20 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá 5000 dollár büntetés megfizetésére, és 100 óra közmunka elvégzésére kötelezte. A Melissa írója ezen felül szabadulása után 3 évig felügyelet alatt áll majd, és külön bírósági engedély nélkül nem internetezhet, sőt vállalati hálózatokhoz sem férhet hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek