Connect with us

technokrata

Viharkeltő Xbox – az Nvidia és a Microsoft összevesznek?

Dotkom

Viharkeltő Xbox – az Nvidia és a Microsoft összevesznek?

Úgy tűnik, a két cég eddig bírta a vitamentes együttműködést, az egyik komolyan megsértette a korábban meghatározott játékszabályokat…

A Microsoft és az Nvidia kölcsönös együttműködése már több mint egy éves távlatra nyúlik vissza, akkor állapodott meg ugyanis a két cég abban, hogy az Xbox konzolgéphez a távol-keleti, grafikai processzorokat fejlesztő és gyártó cég fogja szállítani a GPU-t. A hírre mindkét cég (de főként az Nvidia) részvényei emelkedésnek indultak, többek között ez is hozzájárult az Nvidia tavalyi elsöprő lendületű előretöréséhez.

Pár napja azonban napvilágot láttak olyan információk, miszerint a Microsoft megsértette a megállapodást. A források szerint a Microsoft kevesebbet akar fizetni a korábban egyeztetett árnál az Nvidia-nak (200 millió dollárt). Ez utóbbi természetesen zokon vette a dolgot, még az is lehet, hogy komoly pereskedés lesz az ügyből.

Nemrég a Microsoft arra kényszerült, hogy a kíméletlen árverseny részeként csökkentse az európai kontinensen is konzoljának árát. Minden bizonnyal így nagyobb, nem várt veszteség halmozódik fel a játékgépnek „köszönhetően”, talán ezt akarja csökkenteni a redmondi cég az Nvidia révén…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek