Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új korszak az adattárolásban

Dotkom

Új korszak az adattárolásban

Egyszerűsödő felügyelet, csökkenő költségek és még sok egyéb jó tulajdonság jellemzi az új adattárolási megoldást.

[Sajtóközlemény] Az EMC fontos előrelépést jelentett be a világ újonnan keletkező adatainak csaknem felét érintő online tárolás, felügyelet és adathozzáférés terén. A „tartalom alapján címzett tárolásban” (content-addressed storage, CAS) új korszakot nyitott a vállalat, amikor bemutatta az EMC Centera nevű, teljesen új, szoftveralapú online tárolási architektúráját, amelyet egészen az alapoktól kezdve terveztek a maradandó, változatlan objektumok – vagyis a „fix, statikus tartalom”, például elektronikus dokumentumok, digitális röntgenfelvételek, digitális MRI-k (mágneses rezonanciás felvételek), filmek, elektronikus levelek, beolvasott csekkek és rádió-/televízióadások – tárolására jellemző egyedi igények kiszolgálására.

A világ első CAS-megoldása, az EMC Centera az ipar vezető, tartalomalapú címzési szoftverét alkalmazza, amely leegyszerűsíti a felügyeletet, csökkenti a költségeket, garantálja a tartalom egyediségét és biztosítja a terabyte-tól petabyte szintig terjedő fix tartalomhoz szükséges méretezhetőséget. Mindemellett több mint harminc, köztük a világ leginkább tartalomigényes alkalmazásait gyártó vállalatok adták nevüket az EMC új, úttörő fontosságú megoldásához. Egy tucat vállalat bejelentette, hogy az EMC Centerával integrált alkalmazásaik azonnal, vagy a közeljövőben kaphatók lesznek.

A Kaliforniai Berkeley Egyetem (University of California at Berkeley) által végzett felmérés adatai szerint az információtömeg évente megduplázódik és az újonnan keletkező digitális adatok több mint 50 százaléka fix tartalmat jelent.

A világ első CAS-megoldásaként az EMC Centera a maga nemében egyedi, tartalomalapú címzési rendszert alkalmaz, amely leegyszerűsíti a felügyeletet, garantálja a tartalom egyediségét és biztosítja a terabyte-ostól petabyte-os szintig terjedő fix tartalomhoz elengedhetetlen méretezhetőséget. Míg a hálózathoz kapcsolt tárolóeszközök (NAS) esetén, illetve a tárolóhálózatban (SAN) alkalmazott tárolóhely-alapú módszerek a gyakran változó adatokhoz ideálisak, a tartalomalapú címzést kifejezetten a statikus tartalom által támasztott igények kiszolgálására fejlesztették ki.

A tartalomalapú címzésen túl a CentraStar a tömeges alkalmazás esetén kritikus fontosságú funkciókat is kínál, egyebek közt önfelügyeletet, automatikus konfigurációt, önjavítást, leállás nélküli karbantartást és frissítést, illetve tartalomreplikációt.

Az EMC Centera már most megvásárolható. A Centera hardver listaára 101.500 dollártól, a Centera szoftveré pedig 103.200 dollártól kezdődik, amely egy 204.700 dollár értékű, 5 terabyte-os védett (10 terabyte nyers kapacitású) teljes rendszerkonfigurációt jelent. A Centera telepítések 5 (védett) terabyte-tól több mint egy petabyte-ig méretezhetők, 2,5 terabyte-os egységekben. A házon belüli alkalmazásfejlesztési kapacitással rendelkező ügyfelek a Centerát közvetlenül megvásárolhatják az EMC-től, vagy a számos, és egyre gyarapodó számú EMC Centera-partnertől, akik az iparágak széles körében alkalmazható, saját tartalomkezelési megoldásaikat kínálják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés