Connect with us

technokrata

Új korszak az adattárolásban

Dotkom

Új korszak az adattárolásban

Egyszerűsödő felügyelet, csökkenő költségek és még sok egyéb jó tulajdonság jellemzi az új adattárolási megoldást.

[Sajtóközlemény] Az EMC fontos előrelépést jelentett be a világ újonnan keletkező adatainak csaknem felét érintő online tárolás, felügyelet és adathozzáférés terén. A „tartalom alapján címzett tárolásban” (content-addressed storage, CAS) új korszakot nyitott a vállalat, amikor bemutatta az EMC Centera nevű, teljesen új, szoftveralapú online tárolási architektúráját, amelyet egészen az alapoktól kezdve terveztek a maradandó, változatlan objektumok – vagyis a „fix, statikus tartalom”, például elektronikus dokumentumok, digitális röntgenfelvételek, digitális MRI-k (mágneses rezonanciás felvételek), filmek, elektronikus levelek, beolvasott csekkek és rádió-/televízióadások – tárolására jellemző egyedi igények kiszolgálására.

A világ első CAS-megoldása, az EMC Centera az ipar vezető, tartalomalapú címzési szoftverét alkalmazza, amely leegyszerűsíti a felügyeletet, csökkenti a költségeket, garantálja a tartalom egyediségét és biztosítja a terabyte-tól petabyte szintig terjedő fix tartalomhoz szükséges méretezhetőséget. Mindemellett több mint harminc, köztük a világ leginkább tartalomigényes alkalmazásait gyártó vállalatok adták nevüket az EMC új, úttörő fontosságú megoldásához. Egy tucat vállalat bejelentette, hogy az EMC Centerával integrált alkalmazásaik azonnal, vagy a közeljövőben kaphatók lesznek.

A Kaliforniai Berkeley Egyetem (University of California at Berkeley) által végzett felmérés adatai szerint az információtömeg évente megduplázódik és az újonnan keletkező digitális adatok több mint 50 százaléka fix tartalmat jelent.

A világ első CAS-megoldásaként az EMC Centera a maga nemében egyedi, tartalomalapú címzési rendszert alkalmaz, amely leegyszerűsíti a felügyeletet, garantálja a tartalom egyediségét és biztosítja a terabyte-ostól petabyte-os szintig terjedő fix tartalomhoz elengedhetetlen méretezhetőséget. Míg a hálózathoz kapcsolt tárolóeszközök (NAS) esetén, illetve a tárolóhálózatban (SAN) alkalmazott tárolóhely-alapú módszerek a gyakran változó adatokhoz ideálisak, a tartalomalapú címzést kifejezetten a statikus tartalom által támasztott igények kiszolgálására fejlesztették ki.

A tartalomalapú címzésen túl a CentraStar a tömeges alkalmazás esetén kritikus fontosságú funkciókat is kínál, egyebek közt önfelügyeletet, automatikus konfigurációt, önjavítást, leállás nélküli karbantartást és frissítést, illetve tartalomreplikációt.

Az EMC Centera már most megvásárolható. A Centera hardver listaára 101.500 dollártól, a Centera szoftveré pedig 103.200 dollártól kezdődik, amely egy 204.700 dollár értékű, 5 terabyte-os védett (10 terabyte nyers kapacitású) teljes rendszerkonfigurációt jelent. A Centera telepítések 5 (védett) terabyte-tól több mint egy petabyte-ig méretezhetők, 2,5 terabyte-os egységekben. A házon belüli alkalmazásfejlesztési kapacitással rendelkező ügyfelek a Centerát közvetlenül megvásárolhatják az EMC-től, vagy a számos, és egyre gyarapodó számú EMC Centera-partnertől, akik az iparágak széles körében alkalmazható, saját tartalomkezelési megoldásaikat kínálják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle