Connect with us

technokrata

Meghackelt AOL Instant Messenger – lyukas, mint a sajt?

Dotkom

Meghackelt AOL Instant Messenger – lyukas, mint a sajt?

Bizonyára meglepődtek azok az AIM felhasználók, akik rákattintva az egyik szolgáltatásra, pornóképekkel teli ablakok sorozatos felcsapódásának lehettek tanúi…

Az AOL Instant Messenger (AIM) legfrissebb verziójának felhasználói szombat este kellemetlen meglepetésben részesülhettek: három cracker pornóképekkel szurkálta tele az AIM Today-t, és a chat-szoftver további részeit is vandalizmus csúfította.

Tavaly augusztus óta üzemel az AOL Instant Messenger információs ablaka, az AIM Today, azonban szombaton az a felhasználó, aki rákattintott az entertainment linkre, amelyet további három követett, hirdetve a lehetőséget ismerkedésre és beszélgetésre olyan kategóriákban, mint a Celebrities, Soap Operas vagy Comedy, nagyon meglepődhetett. Ekkor ugyanis pornóképekkel teli oldalak jelentek meg, emellett a crackerektől obszcén üzenetek is érkeztek (´Yeah, fuck you, Sirk owns this shit´ — ´This is Neon, fuck you Sirk´) a felhasználók képernyőjére.

Ám, nem ez az első eset, hogy biztonsági lyukat lehetett találni az AIM-nél. Két évvel ezelőtt a felhasználók azt tapasztalhatták, hogy azonosítóikat elrabolták. Néhányan közülük a mai napig is azt vallják: a szoftver olyan, mint egy ementáli sajt…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek