Connect with us

technokrata

Katasztrófavédelem – high-tech informatikai háttérrel?

Dotkom

Katasztrófavédelem – high-tech informatikai háttérrel?

Az új informatikai rendszer nemcsak a beavatkozáshoz szükséges eszközökről ad pontos információkat, hanem távvezérelt kamerák segítségével akár elemzés is készíthető a katasztrófáról…

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a mai napon próbálhatták ki azt az új informatikai rendszert, melyet katasztrófák kezelésére és tömegrendezvények biztosítására fejlesztettek ki.

A Mobil Vezetési Pont elnevezésű rendszer segítségével – szükség esetén – hatékonyabb és gyorsabb intézkedésekre, pontosabb helyzetelemzésre lesz lehetőségük a szakembereknek.

A komplex rendszer része egy széleskörű adatbázis, amelyben a beavatkozásokhoz szükséges gépek és berendezések tulajdonosainak címlistáját, és a segítségnyújtáshoz szükséges egyéb elérhetőségeket tárolják. Ehhez csatlakozik egy rádiós rendszer, amely áramkimaradás esetén akár nagy távolságokban is lehetővé teszi az információk továbbítását.

A rendszer része két távvezérelt kamera is, amelyek arra szolgálnak, hogy az adott eseményről akár egy távoli központi helyen is elemzést tudjanak készíteni a szakértők, meghatározva a további feladatokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle