Connect with us

technokrata

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája

Dotkom

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája

Ma a bíróságon találkozik két olyan cég, mely döntően képes befolyásolni a World Wide Web kinézetét. A per tétje nem kicsi…

A Macromedia fennállása óta az egyik legnagyobb termékmegjelentetésre készül (ma indulnak útjukra a továbbfejlesztett web-design alkalmazások), eközben viszont ügyvédei a bíróságon védik a cég érdekeit.

Még 2000 augusztusában perelte be a Macromedia-t az Adobe, szerinte ugyanis a Flash webanimációs eszköze sérti a többek közt Photoshop kiadásáról ismert cég szabadalmát. Erre válaszként a Macromedia viszontperelte a az Adobe-ot, mert szerinte riválisának Photoshop képszerkesztő szoftvere és a GoLive web-design programja megsérti a Macromedia két szabadalmát.

Az eredeti per hétfőn induló tárgyalását nemsokára követni fogja a Macromedia indította ellenper tárgyalása. A bíróságon eldőlő játszma tétje: a Macromedia meg tudja-e tartani piacvezető szerepét a web-desing szoftverek piacán, vagy az Adobe le tud-e faragni valamennyit hátrányából, esetleg legyőzheti-e riválisát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek