Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája

Dotkom

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája

Ma a bíróságon találkozik két olyan cég, mely döntően képes befolyásolni a World Wide Web kinézetét. A per tétje nem kicsi…

A Macromedia fennállása óta az egyik legnagyobb termékmegjelentetésre készül (ma indulnak útjukra a továbbfejlesztett web-design alkalmazások), eközben viszont ügyvédei a bíróságon védik a cég érdekeit.

Még 2000 augusztusában perelte be a Macromedia-t az Adobe, szerinte ugyanis a Flash webanimációs eszköze sérti a többek közt Photoshop kiadásáról ismert cég szabadalmát. Erre válaszként a Macromedia viszontperelte a az Adobe-ot, mert szerinte riválisának Photoshop képszerkesztő szoftvere és a GoLive web-design programja megsérti a Macromedia két szabadalmát.

Az eredeti per hétfőn induló tárgyalását nemsokára követni fogja a Macromedia indította ellenper tárgyalása. A bíróságon eldőlő játszma tétje: a Macromedia meg tudja-e tartani piacvezető szerepét a web-desing szoftverek piacán, vagy az Adobe le tud-e faragni valamennyit hátrányából, esetleg legyőzheti-e riválisát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés