Connect with us

technokrata

Jornada 575: újabb WDA a Hewlett-Packardtól

Dotkom

Jornada 575: újabb WDA a Hewlett-Packardtól

Bár a gyártó még nem jelentette be új, vezeték nélküli adatkommunikációs képességgel felvértezett kéziszámítógépét, az Interneten már megjelentek az első képek a termékről.

A javarészt tenyérgépekkel és mobiltelefonokkal foglalkozó infoSync online magazin oldalain a mai napon napvilágot látott néhány kép, amely állítólag a HP nemsokára piacra kerülő új WDA-ját (Wireless Digital Assistant, Drótnélküli Digitális Asszisztens) ábrázolja.

A WDA termékkategóriával elsőként február végén találkozhattak a HP ügyfelei, ugyanis a gyártó – a Microsoft Pocket PC Phone Edition nevű, mobiltelefonokra szánt operációs rendszerének debütálásával egy időben – ekkor jelentette be Jornada 928-as kéziszámítógépét, amely egyben mobiltelefonként is használható, és az előbb említett szoftvert futtatja.

Ugyanakkor a 928-as Jornadával ellentétben az 575-ös alapból nem lesz használható mobiltelefonként, viszont támogatni fogja a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli szabványt. Egyes feltételezések szerint az eszköz – hasonlóan a Fujitsu Siemens Pocket LOOX-ához- egy külön GSM/(GPRS?) modul segítségével mobiltelefon funkciókkal is ellátható lesz, ennek megfelelően pedig a Pocket PC Phone Editiont fogja futtatni.

Egyelőre még arról sem áll rendelkezésre információ, hogy az új Jornadában vajon az Intel XScale mikroarchitektúrájú, izmos processzora lesz-e megtalálható (akárcsak a LOOX-ban), vagy egy hagyományos StrongARM chip fog helyet kapni benne. Mivel a képeken látható, hogy az eszköz CompactFlash Type I bővítőhellyel rendelkezik, ezért a memóriamodulokon kívül egyéb bővítések (például a Pocket Camera modul) csatlakoztatása is lehetséges lesz. További képek a HP Jornada 575-ösről az infoSync oldalain találhatók, a lenti linkre kattintva!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek