Connect with us

technokrata

HomeLab – a Truman Show megelevenedik

Dotkom

HomeLab – a Truman Show megelevenedik

Eindhovenben megnyitották az érdeklőknek Európa első high-tech lakását, melyben a jövő technológiáit már ma bárki kipróbálhatja. Miközben mi a lakásban az új technológiákkal ismerkedünk, kutatók figyelik magatartásunkat…

A hollandiai Eindhovenben a Philips megnyitotta Európa első high-tech lakását, melyet a legkorszerűbb kényelmi berendezésekkel szerelt fel. A Philips szerint az itt bemutatott technológiák a közeljövőben már bárki részére elérhetőek lesznek. Miközben mi a berendezéseket próbálgatjuk, a lakásban felszerelt kamerák és mikrofonok segítségével kutatók elemzik magatartásunkat, melyet a technológiák fejlesztésére kívánnak felhasználni. Aki szeretné a lakás berendezéseit közelről szemügyre venni és ezzel a kísérletben részt venni, annak minimum 24 órát, maximum 2 hetet a lakásban kell töltenie.

Az intelligens lakásban több prototípus is helyet kapott: ilyen például a hanggal vezérelhető szórakoztató központ, mely melankolikus zene mellé még a világítást is elhalványítja. A fiatalabb korosztály számára egy új virtual reality berendezést szereltek be, de van itt tükörbe szerelt távirányító panel is, melyen borotválkozás közben akár tévét is nézhetünk.

A fejlesztés célja a lakásban található berendezéseket olyan intelligenssé tenni, hogy azok képesek legyenek az emberi reakciókat értelmezni, kultúrától és származástól függetlenül. A több mint 4 éve tartó fejlesztést az Európai Unió 3,6 milliárd euróval támogatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom