Connect with us

technokrata

Az Intel nem hagyja magát

Dotkom

Az Intel nem hagyja magát

A recesszióból még éppen csak kilábalóban van a félvezetőipar, s kevés a pénz az új beruházásokra, de az Intel nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon a konkurensekkel szemben. Nem is engedi…

A tajvani gyárak folyamatosan állnak át az új technológiával történő gyártásra, s mint tegnap olvashattuk, Kína is nagyon erősít ezen a fronton. Mit tesz a világ egyik legnagyobb félvezetőgyártója, hogy ne maradjon le a fejlesztés kíméletlen harcában?

Az írországi Leixlipnél található Intel chipgyár 12 inches (300 milliméteres) szilíciumszeletekre (wafer) fog átállni, s 90 nanométeres gyártási eljárással készíti majd a processzorokat – jelentette be az Intel egyik szóvivője.

A Fab 24 nevű egység 2004-ben indítja be ezen technológiák szerinti termelését, ugyanis addigra készül el a körülbelül 2 milliárd dolláros átalakítás. A befektetés bizonyára nagy lendületet ad majd a szigetország gazdaságának, amit egyébként is kedvelnek a külföldi számítástechnikai, elektronikai cégek, köszönhetően az ír kormány gazdaságélénkítő politikájának.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek