Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel nem hagyja magát

Dotkom

Az Intel nem hagyja magát

A recesszióból még éppen csak kilábalóban van a félvezetőipar, s kevés a pénz az új beruházásokra, de az Intel nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon a konkurensekkel szemben. Nem is engedi…

A tajvani gyárak folyamatosan állnak át az új technológiával történő gyártásra, s mint tegnap olvashattuk, Kína is nagyon erősít ezen a fronton. Mit tesz a világ egyik legnagyobb félvezetőgyártója, hogy ne maradjon le a fejlesztés kíméletlen harcában?

Az írországi Leixlipnél található Intel chipgyár 12 inches (300 milliméteres) szilíciumszeletekre (wafer) fog átállni, s 90 nanométeres gyártási eljárással készíti majd a processzorokat – jelentette be az Intel egyik szóvivője.

A Fab 24 nevű egység 2004-ben indítja be ezen technológiák szerinti termelését, ugyanis addigra készül el a körülbelül 2 milliárd dolláros átalakítás. A befektetés bizonyára nagy lendületet ad majd a szigetország gazdaságának, amit egyébként is kedvelnek a külföldi számítástechnikai, elektronikai cégek, köszönhetően az ír kormány gazdaságélénkítő politikájának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés