Connect with us

technokrata

A virsli válaszol

Dotkom

A virsli válaszol

Milyen jó lenne, ha a virsli meg tudná mondani magáról, hogy mikor, hol gyártották, és mikor jár le a szavatossági ideje. Ez azonban nem álom, hanem már valóság…

A Metro nagykereskedelmi lánc együttműködési megállapodást írt alá az Intellel és az SAP-vel, mely szerint hamarosan egy új áruazonosító technológiát vezetnek be a Metro áruházaiban.

A technológia rádiófrekvencián történő azonosításra (RF-ID) épül, mely lehetővé teszi távoli tárgyak azonosítását egy vevőberendezés segítségével. A termékek kartonjaira csak egy kisméretű chipet kell felszerelni, mely gyártási időt, szavatossági időt és egyéb információkat képes tárolni. A technológia nagymértékben gyorsítja a logisztikai folyamatokat.

Az Intel szakemberei a rendszer integrálásában segédkeznek majd, az SAP pedig az adatfeldolgozást dolgozza ki. A technológia egyébként számos más területen használható, például sílifteknél, ahol a síelőről messziről megállapítható, hogy rendelkezik-e érvényes síbérlettel vagy akár a közlekedés terén, ahol az autó „felismerheti“ tulajdonosát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek