Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új Vaio noteszgép a Sonytól

Dotkom

Két új Vaio noteszgép a Sonytól

A Sony a mai napon két új Vaio notebookot is bejelentett.

Az egyik újdonság a PCG-U1 típusjelű modell, amely a Vaio sorozat eddigi legkisebb és legkönnyebb tagja, míg a második most bejelentett masina a PCG-C1MSX, amely digitális kamerával is fel van szerelve, továbbá antennához csatlakoztatva tévézni is lehet rajta keresztül.

A PCG-U1-es belsejében egy 867 MHz-es órajelű Transmeta Crusoe TM5800-as processzor, valamint 256 MB memória (maximum 384 MB), illetve egy 20 GB-os tárkapacitású merevlemez található. E modell 6,4 colos TFT LCD-vel rendelkezik, amely 1024×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A noteszgépen integrált Ethernet csatlakozó, továbbá két darab USB, illetve egy darab FireWire (IEEE 1394) port is megtalálható, és Windows XP Home Edition operációs rendszer jár hozzá. A PCG-U1 akkumulátorról egy töltéssel körülbelül 2,5-4 órán át képes működni, tömege csupán 820 gramm, méretei: 84.5x139x30.6 mm.

A második újdonság a PCG-C1MSX, amely a tavaly bemutatott C1MRX modell utódja. Ez a noteszgép integrált digitális kamerával is rendelkezik, amellyel MPEG2 formátumú mozgóképek készítése is lehetséges. Ehhez a típushoz a mellékelt port replikátoron keresztül antenna is csatlakoztatható, ezek után pedig televízióként is használható az eszköz, sőt rögzíteni is képes a tévéadást (20 GB-on nagyjából 11 órányi anyag fér el).

A C1MSX belsejében is ugyanaz a processzor található, mint amelyet az elsőként említett új Vaióban is alkalmaz a gyártó, és alapból ez a gép is 256 MB memóriát tartalmaz (maximum 384 MB tehető bele). Ez a modell 40 GB-os merevlemezt tartalmaz, és kijelzőjének mérete (8,9 col) is nagyobb a PCG-U1-énél, továbbá 56K-s modem is megtalálható benne. Ezenkívül FireWire csatlakozással és Bluetooth-támogatással is ellátta a Sony a terméket, valamint a port replikátoron keresztül LAN-ra, külső megjelenítőre is rá lehet kötni a gépet, és ez a kiegészítő egy USB portot is magába foglal.

A PCG-C1MSX tömege 998 gramm, méretei: 249x152x28 mm. A Sony előre telepített Windows XP Home Edition operációs rendszerrel fogja árusítani. Mindkét új modell április 27-től lesz megvásárolható Japánban, a PCG-U1 ára 150 ezer jen körüli lesz, a másik notebook pedig várhatóan 230 ezer jenért lesz megvásárolható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés