Connect with us

technokrata

Az Intel és a mobilkommunikáció kapcsolata

Dotkom

Az Intel és a mobilkommunikáció kapcsolata

Az Intel újabb megállapodást kötött, melynek eredményeként tovább bővült a mozgástere.

Szerdán került bejelentésre az Intel azon döntése, miszerint a chipgyártó gigász vezetékmentes eszközei a Symbiant (is) fogják operációs rendszerként használni. A Symbian a Nokia, Motorola, Psion, Sony Ericsson és egyéb cégek által létrehozott szoftver, melyet mobilkészülékek működtetésére alkalmaznak.

Új processzorral is előrukkoltak az Intelnél, a PXA250-essel, mely a korábbi, mobileszközökben alkalmazott chipeknél gyorsabb működésre képes. Ez szintúgy elérhető már, mint a Symbianra alapozott eszközök (legalábbis a fejlesztők számára).

Nagy vetélytársa a mobilkészülékek gyártói által támogatott operációs rendszert futtató eszközöknek a Thera, a Microsoft Pocket PC-alapú telefon-PDA hibridje. A Palm szintén készít ilyen készülékeket kiszolgáló operációs rendszert, tehát nagy a verseny, éppen ezért az Intel támogatása bizonyára jól jött a Symbiannak. Annak ellenére is, hogy az Intel vezetékmentes telefonokat gyártó részlege, a Personal Internet Client Architecture mindhárom versenyző operációs rendszereit felhasználhatja termékeiben, köszönhetően a cégekkel való megállapodásoknak (az első gyártó, aki megegyezett a három riválissal a Samsung volt).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák